Soạn văn 11 Viết bài làm văn số 6: Nghị luận xã hội tóm tắt

Kompozon Shkruani esenë #6: Përmbledhje e komentit social Më poshtë është përpiluar nga Du Học Mỹ Âu për t’i ndihmuar studentët të familjarizohen me disa tema të spikatura të tezave sociale në jetë. Shpresoj se do të keni një ese të mrekullueshme!

1. Paraqitja e mësimit

– Shkrimi i komenteve sociale

– Të njohë paraqitjen e esesë

– Kushtojini vëmendje çështjeve sociale të ngritura.

2. Udhëzime për shkrimin e esesë Shkrimi i esesë numër 6: Koment social

Pyetja 1: Ju lutemi paraqisni mendimet tuaja për “sëmundjen e pandjeshmërisë” në shoqërinë e sotme.

Sugjeroni:

a. Hapja:

– Drejtoni – nxirrni problemin – tregoni kuptimin e problemit.

b. Trupi i postës:

* Shpjegoni se çfarë është apatia?

– Për shembull: “Sëmundja e pandjeshme” është një sëmundje e shpirtit të atyre që kanë zemër të ftohtë, nuk janë emocionalë, jetojnë me egoizëm, ftohtë, për sigurinë e tyre së pari. Ata janë indiferentë, mbyllin sytë para gjërave të këqija, apo pakënaqësive dhe fatkeqësive të atyre që i rrethojnë.

* Realiteti i stilit të jetesës apatike dhe indiferente: Në familje – Në shoqëri – Sidomos të rinjtë

– Aktualisht është një trend i shumë studentëve dhe të rinjve: të jetuarit me egoizëm, argëtimi, vetëm kërkues, gëzimi pa përgjegjësi ndaj familjes dhe shoqërisë.

– Ka edhe studentë që kërkojnë të vdesin vetëm sepse prindërit nuk i plotësojnë kërkesat e tyre…

* Çfarë e shkakton sëmundjen:

– Mos kultivoni, praktikoni cilësitë morale.

– Nuk ka humanizëm, indiferencë ndaj njerëzve, sens kolektiv, ndjenjë shumë të dobët të komunitetit.

– Zhvillimi social, shumë lloje argëtimi.

– Ekonomia e tregut i bën njerëzit të vlerësojnë gjërat materiale dhe të jetojnë më pragmatikisht.

– Sepse prindërit i përkëdhelin fëmijët e tyre…

– Shkollat ​​dhe shoqëria nuk kanë masa të duhura menaxhuese dhe arsimore.

* Pasoja

– Ndikimi i tij në zhvillimin e personalitetit, zhvillimin e shoqërisë … ka fuqi të jashtëzakonshme shkatërruese.

– Pandjeshmëria është e rrezikshme si për pacientin ashtu edhe për njerëzit përreth tij. Në rrugë shumë njerëz takojnë të mirët dhe nuk përkrahin, shohin të keqen, mos dënojnë, shumë vende në gjithë rrugën, i gjithë fshati ka frikë nga hajdutët, gjithë komuna ka frikë nga njerëzit e dehur se nuk duan. për t’u përfshirë … bërja e indiferencës së sëmurë ka qenë dhe është në rrezik të përhapjes, aq më shumë kushte ka për të përhapur.

– Sëmundja e pandjeshmërisë, nëse nuk edukohet, nuk parandalohet, do të jetë agjenti që shkakton “devijim standard” apo “çrregullim” të moralit, do të jetë shkaku i krizës socio-ekonomike, deri në shembje Rrëzimi i një regjimi, grisja e një familjeje. Një shoqëri pa emocione është një shoqëri e vdekur. Nevoja për të ndërtuar një komunitet ndjeshmërie dhe ndarjeje….

– Referuar traditës “Gjethet e mira mbrojnë gjethet e grisura”, “Duaji njerëzit sikur të duash veten” e kombit tonë.

– Mund të futeni në analiza si “Megjithatë, në shoqërinë e sotme, ka ende disa njerëz që ende i duan dhe kujdesen për të tjerët…” mund të gjenden në gazeta ose në internet.

– Dhe të japësh mendimin tënd, këto janë veprime që ia vlen të imitohen.

5. Tregoni zgjidhjen e problemit të mësipërm.

Nga arsyet e mësipërme, mund të gjeni vetë disa zgjidhje. Për shembull, është e nevojshme të kultivohet morali, të kultivohet vetëdija, familjet dhe shkollat ​​punojnë së bashku për të ndërtuar personalitetin e të rinjve, …

c. Fundi:

– Tregoni komentet tuaja.

– Mësimet e nxjerra për veten tuaj.

Vargu 2: Ju lutemi prezantoni për “sëmundjen e arritjeve” – ​​një “sëmundje” që shkakton jo pak dëm në zhvillimin e shoqërisë së sotme.

Sugjeroni:

a. Hapja:

Sëmundja e arritjeve është mjaft e zakonshme në të gjitha fushat e jetës shoqërore.

Sëmundja e arritjeve është kthyer në një sëmundje të rëndë dhe të pashërueshme, duke shkaktuar dëme të mëdha në zhvillimin e shoqërisë sonë sot.

b. Trupi i postës:

– Si të shpjegohet ″sëmundja e arritjeve″?

+ Kjo është falë përpjekjes për të arritur sukses.

Sëmundja e arritjeve është një sëmundje e ndjekjes së suksesit pa e ditur nëse vërtet e meritoni atë sukses.

– Shkaqet e sëmundjes së arritjeve:

+ Shkaku është për shkak të konkurrencës, xhelozisë.

+ I pëlqen të ndjekë sipërfaqen, të jetojë një jetë virtuale, të jetojë një jetë joreale, të pëlqen gjithmonë të lavdërohet, të respektohet, të admirohet, të admirohet nga të tjerët kur nuk është vërtet i denjë.

+ Krijoni arritje virtuale për të promovuar zyrtarët ose për të arritur qëllime të caktuara për përfitime personale.

– Manifestimet e “sëmundjes së arritjeve”.

+ Në arsim.

+ Në çdo individ.

Në fushën e bujqësisë.

Në sektorin industrial:

Në fushën e ndërtimit:

– Efektet e “sëmundjes së arritjeve”.

+ Sëmundja e arritjeve çon në degjenerim të personalitetit, njerëzit do të bëhen të pandershëm, do të gënjejnë, do të mashtrojnë, do të mashtrojnë veten, do të mashtrojnë miqtë …

Sëmundja e arritjeve ndikon negativisht në cilësinë e jetës dhe pengon zhvillimin e shoqërisë.

+ Shkaktimi i shumë sëmundjeve të gënjeshtrës dhe të ngrënit pa thënë po në shumë fusha, veçanërisht në fushën e arsimit.

– Zgjidhja

+ Është e nevojshme të merren masa për edukimin dhe përhapjen për të shmangur sëmundjen e arritjeve, veçanërisht arritjet akademike. Bëjuni të qartë nxënësve se efektet e dëmshme të sëmundjes së arritjeve do të sjellin vetëm pasoja të këqija.

+ Propagandë për drejtuesit lokalë që të qëndrojnë larg sëmundjes së arritjeve, nëse gabojnë, duhet të ndëshkohen ashpër si shembull.

c. Fundi:

– Një vend i zhvilluar duhet të ketë talente të vërteta, ndaj sëmundja e arritjeve duhet të zmbrapset përgjithmonë në mënyrë që të mund të ndërtojmë një vend vërtet të pasur dhe të fortë.

Brezi i ri është parashkollori, shtylla e së ardhmes së vendit. Prandaj le t’i edukojmë nga sot me virtyte të mira për të jetuar që të mos jenë të denjë të ndjekin zakonin e rremë të të jetuarit të arritjeve virtuale.

Pyetja 3: Le të analizojmë efektet e dëmshme të qëndrimit të pandershëm në provim. Sipas jush, si ta kapërceni këtë qëndrim?

Sugjeroni:

a. Hapja:

– Ngrini problemin (realiteti aktual është cilësia e mësimdhënies dhe veçanërisht theksoni se cilësia e të mësuarit të studentëve ka tendencë të ulet shumë, një nga arsyet është qëndrimi i pandershëm në provim). provimet…).

b. Trupi i postës:

– Shpjegoni se çfarë është qëndrimi i pandershëm?

+ Pandershmëri është të bësh gabim, të mos respektosh mendimin, me atë që ka ndodhur, ka ndodhur.

+ Në provim, pandershmëria është mashtrimi, duke i dhënë rëndësi pikës dhe injorimi i njohurive reale (ky paragraf tregon gjithmonë shprehjen e qëndrimit të pandershëm).

– Shkaku i pandershmërisë në provim vjen nga vetë secili student

+ Nxënësit përtojnë të studiojnë, nëse nuk e mbarojnë mësimin, duhet të mashtrojnë nëse duan të marrin rezultate të larta.

+ Të paaftë për të kontrolluar veten, jo të sigurt dhe nuk guxojnë të besojnë se mund t’i bëjnë letrat pa libra, ndaj i rrotullojnë letrat.

+ Çdo prind dëshiron që fëmija i tij të studiojë mirë, ndaj i bëjnë presion.

+ Disave u pëlqen arritja e kuotave të ngutshme, detyrimi i sasisë, në mënyrë që studiuesit dhe ekzaminuesit të gjykojnë pandershmëri dhe të marrin shumën e dëshiruar.

– Dëmet e qëndrimit të pandershëm në provim:

+ Degradimi moral, personaliteti njerëzor: duke mos ditur të provoni, ngrihuni …

+ Nuk ka njohuri kur hyn në jetë.

+ Nëse mashtrojnë një herë dhe mund të kalojnë, herën tjetër do të vazhdojnë të mashtrojnë për të arritur një pozicion më të lartë.

+ Një diplomë false, një diplomë e vërtetë kush e di se ku janë kohët. Por më pas diploma përcakton gjithashtu një pjesë të rëndësishme në gjetjen e një pune më vonë, kështu që shumë njerëz vazhdojnë të mbështeten në të për të vazhduar mashtrimin.

+ Shoqëria do të humbasë besimin në industrinë arsimore të vendit, cilësia e rënies nuk do të jetë në gjendje të përmirësojë pozicionin e arsimit në arenën ndërkombëtare.

– Mjetet juridike

+ Studioni mësimin, përpiquni të studioni mirë dhe jini të sigurt në veten tuaj, besoni se brezi ynë i ri mund të bëjë edhe gjërat që ne mendojmë se nuk mund t’i bëjmë, dalim me guxim nga libri , fletoret gjatë testit, jo për fitim, jo ​​për nota, jo për rezultate të rreme.

+ Luftoni me vendosmëri kundër sëmundjes së arritjeve, promovoni talentet me talent të vërtetë.

+ Shpërbleni dhe motivoni menjëherë ata që janë udhëheqës dhe shembullorë në problemin e eliminimit të anës negative në industrinë aktuale të arsimit.

c. Fundi: Ndershmëria është një virtyt thelbësor për nxënësit në trendin e sotëm të integrimit dhe modernizimit. Me një qëndrim vërtet serioz ndaj studimit dhe dhënies së provimeve, secili prej nesh do të pajiset me njohuri në mënyrë që të mund të dalim me besim në botë.

Pyetja 4: Shkruani artikuj për t’iu bashkuar fushatës për të gjetur zgjidhje për të garantuar sigurinë në trafik.

Sugjeroni:

a. Hapja:

– Hyrje: garantimi i sigurisë në trafik

b. Trupi i postës:

* Çfarë është siguria në komunikacion?

– Çfarë është siguria? Siguria është paqe e plotë, pa asnjë neglizhencë që prek veten dhe ata përreth jush.

– Çfarë është siguria në komunikacion? Si përdorues të rrugës që respektojnë ligjet e trafikut…

* Cila është gjendja aktuale e sigurisë në komunikacion?

– Situata aktuale e trafikut në vendin tonë është e komplikuar dhe shenjat e pasigurisë në komunikacion janë në rritje (Data dëshmi).

– Duke u zhvilluar çdo ditë dhe çdo orë në të gjithë vendin, 33 – 34 persona janë të vdekur dhe të plagosur / 1 ditë.

– Mes tyre ka shumë studentë që janë viktima apo autorë të aksidenteve rrugore.

* Shkaqet e aksidenteve rrugore

– Para së gjithash është ndërgjegjësimi i dobët i përdoruesve të rrugës.

– Për më tepër, ligjet e trafikut nuk janë shpërndarë gjerësisht te njerëzit.

– Objektet e kufizuara (cilësia e ulët e rrugëve, automjetet e pasigurta…).

– Si zbatohen masat e sigurisë në komunikacion?

– Çfarë dëmi shkakton trafiku i pasigurt? Pasiguria në komunikacion shkakton shumë dëme në njerëz dhe pronë.

c. Fundi:

– Vlerësimi i përgjithshëm: garantohet siguria në trafik.

– Dërgoni një mesazh, duke u bërë thirrje të gjithëve t’i binden sigurisë në trafik.

Pyetja 5: Sipas jush, si ta bëjmë mjedisin tonë të jetesës më të gjelbër, më të pastër dhe më të bukur?

Sugjeroni:

a. Hapja: Prezantimi i mjedisit tonë të jetesës gjithnjë e më shumë jeshil-pastër-bukur

b. Trupi i postës:

* Shpjegimi i mjedisit:

– Mjedisi ynë i jetesës është një mjedis i madh, duke përfshirë të gjithë faktorët natyrorë si dhe faktorët socialë që na rrethojnë.

+ Mjedisi natyror: përfshin përbërësit natyrorë si pemët, shkëmbinjtë, toka, ajri, uji, etj.

+ Mjedisi social përfshin shprehjen e marrëdhënieve midis njerëzve dhe marrëdhënieve të tjera në shoqëri…

* Situata aktuale mjedisore:

– Uji i ndotur, ajri i ndotur, ndotja e rëndë e mjedisit, ….

– Pyjet në botë u shkatërruan rëndë

– Mbetjet mjedisore janë në një shkallë alarmante

– Ndotja e tokës…

– Toka po ngrohet…

* Pasojat e ndotjes së mjedisit:

– Rënia e cilësisë së jetës njerëzore

– Zhvillimi degradues socio-ekonomik

* Zgjidhja

– Rritja e ndërgjegjësimit të njerëzve dhe komunitetit.

– Shfrytëzimi racional i burimeve natyrore dhe pyjeve.

– Vendosni mbeturinat në vendin e duhur.

– Ka veprime që e duan mjedisin.

– Shpërndani njerëzit për të mbrojtur mjedisin.

c. Fundi:

– Përshkruani ndjenjat tuaja për mjedisin.

– Thirrja e njerëzve për të mbrojtur mjedisin.

Më sipër është eseja Përbërja e esesë 11 Shkrimi i shkrimit të esesë numër 6: Përmbledhje e argumentit shoqëror. Përveç kësaj, mund t’i referoheni shkrimit më të detajuar Shkruani esenë numër 6: Koment social.

—–Përmbledhje dhe sintezë letrare mod—–

.


Thông tin thêm về Soạn văn 11 Viết bài làm văn số 6: Nghị luận xã hội tóm tắt

Bài soạn Viết bài làm văn số 6: Nghị luận xã hội tóm lược dưới đây đã được Du Học Mỹ Âu biên soạn nhằm giúp các em làm quen với 1 số dạng đề văn nghị luận xã hội đang nổi trội trong cuộc sống. Chúc các em sẽ có 1 bài văn thật hay nhé!

1. Bố cục bài học

– Viết được bài văn nghị luận xã hội

– Nắm được bố cục bài văn

– Quan tâm tới những vấn đề xã hội đề ra.

2. Chỉ dẫn soạn văn bài Viết bài làm văn số 6: Nghị luận xã hội

Câu 1: Anh (chị) hãy thể hiện nghĩ suy của mình về “bệnh vô cảm” trong xã hội hiện tại.

Gợi ý:

a. Mở bài:

– Dẫn dắt – đưa vấn đề – nêu ý nghĩa vấn đề.

b. Thân bài:

* Gicửa ải thích bệnh vô cảm là gì?

– Chẳng hạn: “Bệnh vô cảm” là căn bệnh tâm hồn của những người có trái tim giá lạnh, ko xúc động, sống ích kỷ, lạnh lùng, cho sự an toàn của bản thân mình là trên hết. Họ hững hờ, làm ngơ trước những điều xấu xa, hoặc nỗi xấu số, xui xẻo của những người sống bao quanh mình.

* Thực trạng của lối sống hững hờ vô cảm: Trong gia đình – Ngoài xã hội – Nhất là tuổi teen

– Hiện đang là 1 xu thế của rất nhiều học trò, thanh niên: sống ích kỉ, ham chơi, chỉ biết yêu cầu, tận hưởng ko có bổn phận với gia đình, xã hội.

– Thậm chí có học trò tìm tới cái chết chỉ vì bố mẹ ko phục vụ các đề nghị của mình …

* Nguyên nhân nào dẫn đến căn bệnh:

– Do ko tu dưỡng, đoàn luyện nhân phẩm đạo đức.

– Không có lòng nhân đạo, hững hờ với mọi người, tinh thần số đông, tinh thần số đông quá kém.

– Xã hội tăng trưởng, nhiều các loại hình vui chơi tiêu khiển.

– Nền kinh tế thị phần khiến con người coi trọng vật chất, sống thực dụng chủ nghĩa hơn.

– Do phụ huynh nuông chiều con cái …

– Nhà trường, xã hội chưa có các giải pháp quản lí, giáo dục phù hợp.

* Hậu quả

– Tác động của nó đến việc tăng trưởng tư cách, tăng trưởng của xã hội … nó có sức hủy hoại gớm ghê.

– Vô cảm nguy khốn với cả chính người bệnh lẫn cả người bao quanh. Ra đường nhiều người gặp cái tốt ko ủng hộ, thấy cái xấu ko lên án, ko ít nơi cả phố, cả làng sợ tên trộm cắp, cả xã sợ thằng say rượu vì ko muốn bị liên lụy… đang khiến cho bệnh vô cảm vốn đã và đang có nguy cơ lan rộng, càng có điều kiện lây lan mạnh hơn.

– Bệnh vô cảm nếu ko được giáo dục, ko được chặn đứng sẽ là tác nhân làm “lệch chuẩn” hay “loạn chuẩn” đạo đức, sẽ là nguyên do gây ra sự khủng hoảng kinh tế – xã hội, thậm chí làm sụp đổ 1 cơ chế, làm tan tành 1 gia đình. 1 xã hội vô cảm là 1 xã hội chết. Cần xây dựng 1 xã hội đồng cảm và san sẻ ….

– Nhắc đến truyền thống “Lá lành đùm lá rách”, “Thương người như thể thương thân” của dân tộc ta.

– Có thể đi sâu vào phân tách như “Tuy nhiên, trong xã hội hiện tại vẫn còn 1 số người vẫn yêu quí, ân cần tới người khác…” có thể tìm đọc trên báo hoặc internet.

– Và đưa ra quan điểm của mình đây là những hành động đáng noi gương.

5. Nêu giải pháp khắc phục vấn đề trên.

Từ các nguyên do ở trên, các bạn có thể tự mình nêu ra 1 số giải pháp khắc phục. Thí dụ: cần tu dưỡng đạo đức, tu dưỡng tinh thần, gia đình và nhà trường cùng chung tay xây dựng tư cách cho thanh thiếu niên, …

c. Kết bài:

– Nêu nhận xét của mình.

– Bài học rút ra cho bản thân.

Câu 2: Anh (chị) hãy thể hiện về “bệnh thành tựu” – 1 “căn bệnh” gây tác hại ko bé đối với sự tăng trưởng của xã hội hiện tại.

Gợi ý:

a. Mở bài:

– Bệnh thành tựu khá tầm thường trong tất cả mọi lĩnh vực đời sống xã hội.

– Bệnh thành tựu đã biến thành căn bệnh trầm kha vô phương cứu chữa, gây tác hại ko bé đối với sự tăng trưởng của xã hội ta hiện tại.

b. Thân bài:

– Gicửa ải thích thế nào là ″bệnh thành tựu″?

+ Là nhờ sự phấn đấu để đạt được thành công.

+ Bệnh thành tựu là bệnh chạy theo thành công nhưng ko biết mình có thật sự xứng đáng với thành công ấy ko.

– Nguyên nhân của bệnh thành tựu:

+ Nguyên nhân là do cạnh tranh nhau, ganh ghẻ.

+ Thích chạy theo bề nổi, lối sống ảo, sống ko thật luôn thích được tán tụng được người khác nể trọng hâm mộ, khâm phục mình khi mà mình chưa thật sự đáng.

+ Tạo thành tựu ảo để thăng quan tiến chức hoặc đạt được mục tiêu nào ấy mưu lợi cho tư nhân.

– Biểu hiện của “bệnh thành tựu”.

+ Trong giáo dục.

+ Ở từng tư nhân.

+ Trong lĩnh vực nông nghiệp.

+ Trong lĩnh vực công nghiệp:

+ Trong lĩnh vực xây dựng:

– Tác hại của “bệnh thành tựu”.

+ Bệnh thành tựu dẫn tới sự thoái hóa tư cách, con người sẽ trở thành thiếu thật thà, gian dối, ăn lận, lừa mình, lừa bạn …

+ Bệnh thành tựu tác động xấu tới chất lượng cuộc sống và cản trở sự tăng trưởng của xã hội.

+ Gây ra nhiều bệnh gian sảo ăn ko nói có trong nhiều lĩnh vực đặc thù là trong lĩnh vực giáo dục.

– Biện pháp

+ Cần có giải pháp giáo dục tuyên truyền để tránh bệnh thành tựu, đặc thù là thành tựu trong học tập. Chỉ rõ cho các bạn học trò, sinh viên thấy rõ tác hại của bệnh thành tựu sẽ chỉ đem đến những hậu quả xấu nhưng thôi.

+ Tuyên truyền cho chỉ huy các địa phương tránh xa bệnh thành tựu nếu phạm lỗi nên bị xử lý nghiêm minh làm gương.

c. Kết bài:

– 1 quốc gia tăng trưởng được thiết yếu những thiên tài thật sự, vì thế bệnh thành tựu cần được đẩy lùi vĩnh viễn để chúng ta có thể xây dựng được 1 quốc gia giàu mạnh thật sự.

-Thế hệ trẻ là măng non, là cột trụ mai sau quốc gia. Thành ra, ngay từ bữa nay hãy giáo dục cho các em những đức tính tốt để sống sao có xứng đáng ko nên chạy theo thói giả sống thành tựu ảo.

Câu 3: Hãy phân tách tác hại của thái độ thiếu thật thà trong thi cử. Theo anh (chị), làm thế nào để giải quyết thái độ ấy?

Gợi ý:

a. Mở bài:

– Nêu ra vấn đề (thực trạng hiện tại là chất lượng dạy và đặc thù nhấn mạnh là chất lượng học tập của học trò có chiều hướng sút giảm đi rất nhiều, 1 trong số những nguyên do là thái độ thiếu thật thà trong thi cử, ăn lận, quay cóp dẫn tới học giả thi giả…).

b. Thân bài:

– Gicửa ải thích thái độ thiếu thật thà là gì?

+ Thiếu thật thà là làm ko đúng, ko tôn trọng quan điểm của mình , với những gì đã có, đã xảy ra.

+ Trong thi cử, thiếu thật thà là ăn lận, coi trọng tâm chác nhưng bỏ lỡ tri thức thực ( đoạn này nêu luôn biểu thị của thái độ thiếu thật thà).

– Nguyên nhân của việc thiếu thật thà trong thi cử khởi hành từ chính bản thân mỗi học trò

+ Học sinh lười học, học ko hết bài nhưng muốn được điểm cao thì phải ăn lận thôi.

+ Không thể tự chủ được bản thân, ko tự tin và họ ko dám tin rằng mình có thể làm được bài nhưng ko cần tới sách, thế là quay bài.

+ Ba mẹ nào cũng muốn con mình học hành giỏi giang nên gây sức ép.

+ 1 số người ưa thành tựu ép tiêu chí, ép số lượng khiến học giả, thi giả nên bình chọn thiếu thật thà nhưng vớt được số lượng như mong muốn.

– Tác hại của thái độ thiếu thật thà trong thi cử:

+ Suy thoái đạo đức, tư cách con người: ko biết tự phấn đấu, vươn lên…

+ Không có tri thức lúc bước vào đời.

+ Gian lận được 1 lần nhưng có thể suôn sẻ thì lần sau họ sẽ tiếp diễn ăn lận để vươn đến địa điểm cao hơn.

+ Bằng giả, bằng thật người nào biết đâu nhưng lần. Nhưng rồi tấm bằng cũng quyết định 1 phần quan trọng trong việc tìm công ăn việc làm sau này nên nhiều người cứ vin vào ấy để tiếp diễn ăn lận.

+ Xã hội sẽ mất niềm tin vào ngành giáo dục của quốc gia, chất lượng sút giảm chẳng thể tăng lên vị thế nền giáo dục trên trường quốc tế.

– Biện pháp giải quyết

+ Học bài, phấn đấu học thật tốt vào và hãy tự tin vào bản thân, tin rằng lứa tuổi trẻ chúng ta có thể làm được ngay cả những điều nhưng chúng ta nghĩ mình ko làm được, hãy can đảm thoát li khỏi cuốn sách, quyển vở trong giờ rà soát, ko chuộc lợi, ko vì điểm số, ko thành tựu giả.

+ Kiên quyết chống bệnh thành tựu, đề cao thiên tài có thực tài bản chất.

+ Khen thưởng, khích lệ kịp thời những nhân vật đầu tàu, kiểu mẫu trong vấn đề gạt bỏ mặt thụ động trong ngành giáo dục hiện tại.

c. Kết bài: Trung thực là 1 đức tính thiết yếu cho người học trong xu hướng hội nhập và đương đại hóa như hiện nay. Với 1 thái độ học tập và thi cử thực thụ nghiêm chỉnh, mỗi chúng ta sẽ tự trang bị cho mình hành trang kiến thức để có thể tự tin bước ra toàn cầu.

Câu 4: Hãy viết bài tham dự cuộc đi lại tìm biện pháp bảo đảm an toàn giao thông.

Gợi ý:

a. Mở bài:

– Giới thiệu: bảo đảm an toàn giao thông

b. Thân bài:

* An toàn giao thông là gì?

– An toàn là gì? An toàn là bình an toàn vẹn, ko xảy ra bất kì sơ ý gì tác động tới bản thân và người bao quanh.

– Thế nào là an toàn giao thông? Là những người tham dự giao thông tuân thủ đúng luật giao thông …

* Thực trạng an toàn giao thông hiện tại ra sao?

– Thực trạng giao thông hiện tại ở nước ta đang diễn ra phức tạp và những biểu thị mất an toàn giao thông càng ngày càng tăng (Viện dẫn số liệu).

– Đang diễn ra hàng ngày hàng giờ trên cả nước, 33 – 34 người chết và bị thương / 1 ngày.

– Trong số ấy, có ko ít các bạn học trò, sinh viên là nạn nhân hoặc là thủ phạm gây ra các vụ tai nạn giao thông.

* Nguyên nhân gây tai nạn giao thông

– Trước hết ấy là tinh thần kém của người tham dự giao thông.

– Hơn nữa luật giao thông chưa được tầm thường sâu rộng tới người dân.

– Sự giảm thiểu về hạ tầng (chất lượng đường thấp, xe pháo ko bảo đảm an toàn…).

– Biện pháp an toàn giao thông được tiến hành như thế nào?

– Không an toàn giao thông gây ra những thiệt hại gì? Không an toàn giao thông gây ra nhiều thiệt hại về người và của.

c. Kết bài:

– Bình chọn chung: bảo đảm an toàn giao thông.

– Gửi gắm thông điệp, lời kêu gọi mọi người hãy chấp hành an toàn giao thông.

Câu 5: Theo anh (chị), làm thế nào để không gian sống của chúng ta nghày càng xanh, sạch, đẹp?

Gợi ý:

a. Mở bài: Giới thiệu không gian sống của chúng ta càng ngày càng xanh- sạch-đẹp

b. Thân bài:

* Gicửa ải thích về môi trường:

– Không gian sống của chúng ta là 1 môi trường bao la, bao gồm tất cả các nhân tố thiên nhiên cũng như nhân tố xã hội bao quanh chúng ta.

+ Môi trường thiên nhiên: gồm các thành phần thiên nhiên như cây cỏ, đá, đất, ko khí, nước,…

+ Môi trường xã hội gồm là trình bày mối quan hệ giữa con người với con người, các quan hệ khác trong xã hội…

* Thực trạng môi trường hiện tại:

– Nguồn nước bị ô nhiễm, ko khí ô nhiễm, ô nhiễm môi trường nặng nề,….

– Rừng trên toàn cầu bị tàn phá nặng nề

– Rác thải môi trường đang ở độ báo động

– Ô nhiễm đất…

– Trái đất hot lên…

* Hậu quả của việc ô nhiễm môi trường:

– Suy giảm chất lượng sống con người

– Làm sút giảm sự tăng trưởng kinh tế xã hội

* Biện pháp

– Tăng lên tinh thần người dân, số đông.

– Khai thác khoáng sản tự nhiên, rừng có lí.

– Không xả rác lộn xộn.

– Có những hành động yêu mến môi trường.

– Tuyên truyền mọi người bảo vệ môi trường.

c. Kết bài:

– Nêu cảm nhận của em về môi trường.

– Kêu gọi mọi người bảo vệ môi trường.

Trên đây là bài Soạn văn 11 Viết bài làm văn số 6: Nghị luận xã hội tóm lược. Ngoài ra, các em có thể tham khảo thêm bài soạn cụ thể Viết bài làm văn số 6: Nghị luận xã hội.

—–Mod Ngữ văn biên soạn và tổng hợp—–

Soạn văn 11 Văn tế nghĩa sĩ Cần Giuộc phần tác giả tóm lược

2598

Soạn văn 11 Bài ca ngất ngư tóm lược

3223

Soạn văn 11 Vịnh Khoa thi Hương tóm lược

1922

Soạn văn 11 Vào phủ chúa Trịnh tóm lược

5541

Soạn văn 11 Vội vã tóm lược

7408

Soạn văn 11 Khóc Dương Khuê tóm lược

2351

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Soạn #văn #Viết #bài #làm #văn #số #Nghị #luận #xã #hội #tóm #tắt


  • Du Học Mỹ Âu
  • #Soạn #văn #Viết #bài #làm #văn #số #Nghị #luận #xã #hội #tóm #tắt

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button