Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hồ Thị Bi

Tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hồ Thị Bi được Du Học Mỹ Âu chỉnh sửa và tổng hợp và giới thiệu tới các em học trò lớp 12, với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em đoàn luyện ôn tập sẵn sàng cho kì thi THPT Quốc Gia sắp đến. Hi vọng tài liệu này sẽ bổ ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH

Thời gian: 60 phút

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. vision B. equation C. decision D. competition
Question 2. A. appreciate B. efficient C. suspicious D. apprentice

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. majority B. ceremony C. astronomy D. investiture
Question 4. A. appliance B. ancestor C. ancestry D. absolute

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. At that time, I was at a______________to know what phệ say.

A. blank                                B. pain         C. loss                               D. crisis

Question 6. It never______________my mind that she might lose.

A. passed                              B. filled          C. crossed                         D. occurred

Question 7. If he______________hard for the exam last month, he______________a first-year student now.

A. studied – would be

B. had studied – would have been

C. studied – would have been

D. had studied – would be

Question 8. He can always bank______________his sister phệ give him useful advice.

A. of                                     B. for              C. at                                  D. on

Question 9. She saw______________of tiny, multi-coloured fish.

A. shoals                               B. flocks         C. teams                            D. swamps

Question 10. We will have to______________the decision until Tom gets back from his holiday.

A. confer                              B. defer            C. refer                              D. infer

Question 11. I don’t think that TV viewers like that film, ______________?

A. don’t I                              B. do I             C. don’t they                     D. do they

Question 12. My mother decided phệ give up her job for the______________of her children.

A. sake                                  B. care           C. advantage                     D. concern

Question 13. My grandmother’s savings were considerable as she had______________some money every week.

A. put by                              B. put in           C. put apart                       D. put down

Question 14. When I went into dining room later, the______________of the dinner were still on the table.

A. remains                            B. results           C. remnants                       D. relics

Question 15. When his alarm went off, he shut it off and slept for______________15 minutes.

A. other                                B. others            C. another                         D. the others

Question 16. You look rather______________. Are you worried about something?

A. occupant        B. preoccupying                C. occupied         D. preoccupied

Question 17. He was______________disappointed at the result of the exam.

A. bitterly                             B. strongly           C. heavily                          D. seriously       

Question 18. I can’t stand my cousin. She’s always blowing her own______________and telling everyone that she knows everything.

A. balloon                            B. breath             C. mind                             D. trumpet

Question 19. Lan’s illness made her______________of concentration.

A. incompetent                    B. unable         C. incapable                      D. powerless

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. People who drive their cars so fast really get up my nose.

A. frighten me                      B. please me         C. annoy me                      D. worry me

Question 21. She was like a cat on a nóng tin roof before her driving test.

A. very nervous                    B. very busy        C. very tired                      D. very relaxed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. I don’t like my new neighbor. She is a cold fish.

A. displeased       B. friendly          C. unsympathetic              D. enthusiastic

Question 23. Emissions from the factory are widely suspected of having a detrimental effect on health.

A. considerable      B. harmful         C. enormous                      D. beneficial

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Customer: “Can I try this shirt on?”

Salesgirl:”  ______________”

A. No, the cửa hàng is closed in an hour.

B. Sorry, only cash is accepted here.

C. Yes, it is quite cheap. It costs fifty dollars.

D. Sure, the changing rooms are over there.

Question 25. David is in Ha Noi City and is asking for directions phệ the post office.

David: “Can you show me the way phệ the nearest post office, please?” – Passer-by:” ______________”

A. No way.

B. Just round the corner over there.

C. Look it up in a dictionary!

D. There’s no traffic near here.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

A certain relationship cannot exist without communication. A healthy relationship does not exist without effective communication. (26) ______________effective communication we create the characteristics of healthy relationships, such as trust, openness, and intimacy. We need effective communication phệ resolve conflicts, solve problems, and make decisions that contribute phệ the strength of a relationship. While patterns of communication may vary according phệ our personal style and family and cultural background, being able phệ (27) ______________our values, opinions, feelings, and dreams is important in any meaningful relationship. Everything we know about ourselves and others can only be processed through some form of communication. Effective communication is a shared responsibility that involves both sending and receiving messages. Strategies for effective communication involve verbal skills, active listening, and the ability phệ resolve problems or issues.

Communication in relationships is one of the most (28) ______________and strategic activities of human beings. It often takes place at an emotional màn chơi as we disclose our likes and dislikes, our opinions and suggestions, and our wants and needs. This intimate form of communication is best done face phệ face when each person is able phệ use the full range of verbal and non¬verbal nuances of communication (29) ______________ a message is delivered clearly and received without misunderstandings. We traditionally establish our communication skills by observing and imitating others around us. It is, therefore, important phệ (30)   ______________students with many opportunities phệ practise effective communication strategies.

Question 26. A. Because B. Through C. For D. If
Question 27. A. talk B. express C. impress D. declare
Question 28. A. expensive B. boring C. complex D. simple
Question 29. A. if B. that C. which D. so that
Question 30. A provide B. maintain C. have D. give

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the questions from 31 phệ 35.

Saving energy means saving money and conserving our natural resources. Homeowners and renters know this basic fact, but they often don’t know what kinds of adjustments they can make in their homes and apartments that will result in savings.

For those willing phệ spend some time and money phệ reap long-term energy savings, an energy audit is the way phệ go. An energy auditor will come into your home and assess its energy efficiency. The auditor will pinpoint areas of your home that use the most energy and offer solutions phệ lower your energy use and costs. Trained energy auditors know what phệ look for and can locate a variety of flaws that may be resulting in energy inefficiency, including inadequate insulation, construction flaws, and uneven heat distribution.

There are quicker and less costly measures that can be taken as well. One way phệ save money is phệ replace incandescent lights with fluorescents. This can result in a savings of more than 50% on your monthly lighting costs.

When it’s time phệ replace old appliances, it’s wise phệ spend a bit more for an energy-efficient model, and be sure that you are taking advantage of energy-saving settings already on your current refrigerator, dishwasher, washing machine, or dryer.

Windows provide another opportunity phệ cut your energy costs. Caulk old windows that might be leaky phệ prevent drafts, and choose double-paned windows if you’re building an addition or replacing old windows.

Most areas of your home or apartment offer opportunities phệ save energy and money. The results are significant and are well worth the effort.

Question 31. Which two main organizational schemes can be identified in this passage?

A. Hierarchical order and order by topic.

B. Order by topic and cause and effect.

C. Hierarchical order and chronological order.

D. Chronological order and compare and contrast.

Question 32. Which of the following ideas is NOT included in this passage?

A. You can reduce your $130 monthly lighting costs phệ $65 by using fluorescent bulbs instead of incandescent.

B. Double-paned windows can cut energy costs.

C. Your local energy company will send an energy auditor at your request.

D. Some appliances have energy-saving settings.

Question 33. Which of the following best expresses the main idea of this passage?

A. There are many things a homeowner or renter can do phệ save energy and money.

B. Hiring an energy auditor will save energy and money.

C. Homeowners and renters don’t know what they can do phệ save energy and money.

D. Replacing windows and light bulbs are well worth the effort and cost.

Question 34. According phệ the passage, which of the following would an energy auditor NOT do?

A. Check for construction flaws.

B. Look for problems with heat distribution.

C. Offer solutions phệ lower your energy costs.

D. Locate a variety of flaws that may result in energy inefficiency and fix them.

Question 35. According the passage, double-paned windows______________.

A. are energy efficient.

B. should only be used as replacement windows

C. should only be used in new additions phệ homes

D. will lower your heating costs by 50%.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the questions from 36 phệ 42.

Fungi, of which there are over 100,000 species, including yeasts and other single-celled organisms as well as the common molds and mushrooms, were formerly classified as members of the plant kingdom. However, in reality they are very different from plants and today they are placed in a separate group altogether. The principal reason for this is that none of them possesses chlorophyll, and since they cannot synthesize their own carbohydrates, they obtain their supplies either from the breakdown of dead organic matter or from other living organisms. Furthermore the walls of fungal cells are not made of cellulose, as those of plants are, but of another complex sugar like polymer called chitin, the material from which the hard outer skeletons of shrimps, spiders, and insects are made. The difference between the chemical composition of the cell walls of fungi and those of plants is of enormous importance because it enables the tips of the growing hyphae, the threadlike cells of the fungus, phệ secrete enzymes that break down the walls of plant cells without having any effect on those of the fungus itself. It is these cellulose-destroying enzymes that enable fungi phệ attack anything made from wood, wood pulp, cotton, flax, or other plant material.

The destructive power of fungi is impressive. They are a major cause of structural damage phệ building timbers, a cause of disease in animals and humans, and one of the greatest causes of agricultural losses. Entire crops can be wiped out by fungal attacks both before and after harvesting. Some fungi can grow at +50°C, while others can grow at -5°c, so even food in cold storage may not be completely safe from them. On the other hand, fungi bring about the decomposition of dead organic matter, thus enriching the soil and returning carbon dioxide phệ the atmosphere. They also enter into a number of mutually beneficial relationships with plants and other organisms. In addition, fungi are the source of many of the most potent antibiotics used in clinical medicine, including penicillin.

Question 36. What does paragraph 1 mainly discuss?

A. Differences between simple and complex fungi.

B. Functions of chlorophyll in plants.

C. Functions of sugar in the walls of fungal cells.

D. Differences between fungi and plants.

Question 37. The word “principal” in paragraph 1 is closest in meaning to______________.      

A. true                 B. main            C. logical         D. obvious

Question 38. According phệ the passage, how do fungi obtain carbohydrates?

A. The absorb carbohydrates from their own cell walls.

B. They synthesize chlorophyll phệ produce carbohydrates.

C. They produce carbohydrates by breaking down chitin.

D. They acquire carbohydrates from other organic matter, both living and dead.

Question 39. The passage mentions shrimps, spiders, and insects because their skeletons______________.

A. can be destroyed by fungi

B. have unusual chemical compositions

C. contain a material found in the walls of fungal cells

D. secrete the same enzymes as the walls of fungal cells do

Question 40. The word “those” in line 13 refers to______________.

A. tips                  B. hyphae           C. enzymes                       D. walls

Question 41. The passage describes the negative effects of fungi on all the following EXCEPT______________.

A. buildings         B. animals           C. food                             D. soil

Question 42. The passage mentions “penicillin” as an example of______________.

A. a medicine derived from plants

B. a beneficial use of fungi

C. a product of the relationship between plants and fungi

D. a type of fungi that grows at extreme temperatures.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43. Animals and human beings use (A) the energy (B) finding in food (C) phệ operate their (D) body.

A. the              B. finding            C. phệ operate                     D. body

Question 44. The oxygen in (A) the air we (B) breathe has no (C) tasted, smell, (D) or color.

A. the air         B. breathe           C. tasted            D. or color

Question 45. Some psychologists believe that (A) those who are encouraged phệ be independent, (B) responsible and competent in (C) childhood are (D) likely more than others phệ become motivated phệ achieve success.

A. those who         B. responsible       C. childhood        D. likely more

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the sentence that is closest in meaning phệ each of the following questions.

Question 46. “True, stop playing with the knife, or else you will get a cut.” said the father.

A. The father asked True phệ play with the knife.

B. The father ordered True phệ get a cut.

C. The father warned True not phệ play with the knife.

D. The father accused True of getting a cut.

Question 47. I thought he was the right person for the position, yet it turned out that he was quite useless.

A. Because I was expecting him phệ be incompetent, I was shocked phệ see him perform rather well.

B. I was mistaken about his suitability for the position since he proved rather incompetent.

C. Contrary phệ my initial impression, he was not totally unsuitable for the position.

D. I was right in thinking that he was totally useless for the job.

Question 48. Susan finds it hard phệ get on well with her new neighbors.

A. Susan cannot live in harmony with her new neighbors.

B. Susan’s new neighbors are so hard on her.

C. It is impossible for Susan phệ fall out with her new neighbors.

D. Because of her new neighbors, Susan cannot get on well with everyone.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49. Calling Mary is pointless. Her phone runs out.

A. It is useless calling Mary because her phone runs out.

B. It’s no use phệ call Mary because her phone runs out.

C. You need phệ call Mary because her phone runs out.

D. It’s worth calling Mary because her phone runs out.

Question 50. His living conditions were difficult. However, he studied very well.

A. Although he lived in difficult conditions, but he studied very well.

B. He studied very well thanks phệ the fact that he lived in difficult conditions.

C. Difficult as his living conditions, he studied very well.

D. He studied very well despite his difficult living conditions.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1-D

2-D

3-B

4-A

5-C

6-C

7-D

8-D

9-A

10-B

11-D

12-A

13-A

14-A

15-C

16-D

17-A

18-D

19-C

20-C

21-A

22-B

23-D

24-D

25-B

26-B

27-B

28-C

29-D

30-A

31-B

32-C

33-A

34-D

35-A

36-D

37-B

38-D

39-C

40-D

41-D

42-B

43-B

44-C

45-D

46-C

47-B

48-A

49-A

50-D

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. dispose      B. soot               C. lifestyle        D. conserve

Question 2. A. expand       B. centralise      C. densely        D. energy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. initiative           B. necessary       C. discriminate             D. authority

Question 4. A. preservation     B. sustainable    C. environment             D. facility

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. I _________ a new alarm clock the other day when I actually __________ somebody shoplifting.

     A. have bought – saw

     B. was buying – saw

     C. will buy – see

     D. had bought – was seeing

Question 6. We admitted her _________ phệ the cause of humanity.

     A. achievement             B. dedication         C. awareness                 D. concentration

Question 7. Whoever ___________ up with the new idea will win the prize.

     A. came           B. caught                       C. kept                          D. put

Question 8. In less developed countries, _______ slums form both on the edges and within the largest cities.

     A. heavily populous

     B. densely populated

     C. thinly populated

     D. most populous

Question 9. The more carefully humans mind their daily activities, _____________ on the environment.

     A. the less harmful impact have they

     B. the less harmful impact they have

     C. the less impact harmful they have

     D. the less harmful they have impact

Question 10. Students are made _____________ with the rules of the school.

     A. complying        B. complied         C. phệ comply                 D. comply

Question 11. By the end of this year, the Wildlife Conservation Network _____________ $50 thousand dollars.

     A. will raise

     B. will be raised

     C. will be raising

     D. will have raised

Question 12. Please cut my hair _____________ the style in this magazine.

     A. the same length like

     B. the same length as

     C. the same long like

     D. the same long as

Question 13. He is credited for helping numerous endangered species recover _____________ certain extinction.

     A. from                         B. off             C. out of                        D. away from

Question 14. Although she was experienced, she was not ____________.

     A. mistaken                   B. flawed         C. erroneous                 D. infallible

Question 15. I’d rather not ____________ about it in such an unfavorable circumstance.

     A. talked                       B. talking                      C. talk             D. phệ talk

Question 16. The government is trying not phệ ____________ the money they are spending on vocational training.

     A. drop out of

     B. drop in on

     C. get on with

     D. cut down on

Question 17. I’m the only person here who went phệ state school, _____________?

     A. am I?           B. aren’t I                      C. do I        D. didn’t I?

Question 18. The sky was grey and cloudy. _____________, we went phệ the beach.

     A. However      B. In spite of       C. Even though             D. Consequently

Question 19. The teacher _____________ her phệ improve her listening skills.

     A. persisted                   B. insisted                     C. encouraged               D. made

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. All techniques help medical doctors phệ discover subtle interactions between medications that put patients in jeopardy because of their serious side effect.

     A. at risk        B. in reality                   C. under control            D. under pressure

Question 21. Finally, Linda decided phệ quit her job as she couldn’t stand doing the same things days in days out. It’s so monotonous!

     A. easy         B. low-paid                   C. tedious                      D. secure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Although many of his policies are still considered controversial, they helped Singapore phệ overcome many obstacles and become one of the most admired international business and financial centres around the world.

     A. advantages     B. benefits       C. disadvantages           D. difficulties

Question 23. Smart robots have replaced humans in stressful and hazardous jobs and in assembly lines.

     A. dangerous        B. risky       C. safe      D. perilous

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Tim: “My life’s got stuck these days. I am so depressed and unable phệ think of anything.” – Henry: “__________________.”

     A. You will be tired.

     B. Don’t do that.

     C. Stay calm. Everything will be alright.

     D. No, thanks.

Question 25. Hoa: “Mom, I’ve got the first rank in class this semester!” – Mom: “____________”

     A. Well done!

     B. Thank you!

     C. Never mind!

     D. Let’s go!

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

Nowadays, everybody knows Apples and almost everybody knows that the company was founded by Steve Jobs, an American inventor and entrepreneur. He is (26) _______ recognized as a pioneer in the field of microcomputer revolution. He helped design the first Macintosh computer, (27) _______ a small computer graphics company into Pixar, the company behind Toy Story and The Monster Inc.

His countercultural lifestyle and philosophy was a product of the time and place of his (28) ________. Jobs was adopted and raised in San Francisco Bay Area during the 1960s. In 1972, Jobs attended Reed College from which he dropped out in next phệ no time. Jobs co-founded Apple in 1976 in order phệ sell Apple I personal computer. At that moment, he might hardly imagine that only a year later the company tasted impressive victory with Apple II, one of the first highly successful (29) _______ personal computers. Unfortunately, in 1985, following a long power struggle, Jobs was forced out of Apple. After leaving Apple, Jobs took a few of its members with him phệ found NeXT, a computer development company which was then bought by Apple. The purchase (30) _______ Jobs phệ become the company’s CEO once again.

Question 26. A. widely B. hardly C. legally D. nationally
Question 27. A. translated B. transferred C. transformed D. transited
Question 28. A. increase B. upbringing C. rising D. grow
Question 29. A. massly-produced B. mass-produced C. massive-produced D. mass-producing
Question 30. A. made B. did C. allowed D. let

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the questions from 31 phệ 35.

Super skyscrapers, underwater cities, 3D-printed homes, and holidays in space will all be a reality in 100 years’ time, according phệ the SmartThings Future Living Report. The report presented findings from a survey conducted by Samsung’s SmartThings company with a group of experts on space, architecture, and urban planners. Several futurologists and adults of different occupations also took part in the survey.

The experts suggest that in a century’s time humans will be able phệ live in ‘Earth-scrapers’, which will go up phệ 25 storeys underground. They also believe that ‘bubble cities’ will be created underwater making the depths habitable for humans. They say the way we live, work and play will be totally different phệ how we do these things today. The authors of the report say that 25 years ago, people could not imagine how the Internet and smartphones would change our lives. They have revolutionised the way we communicate, learn and do daily things. So, it is understandable that the changes in the next century would be even more unbelievable.

Researchers also questioned 2,000 adults about the predictions they thought were most likely phệ happen in the future. Respondents predict that in the future, few people will go phệ an office but will work from home and have virtual work meetings instead. People will have advanced 3D printers that will let us download a design for furniture or a food recipe and then ‘print’ the sofa, table or pizza at home. There will also be less need for visits phệ the doctor. We will all have a home health capsule which will tell us what the problem is and give us treatment. We will also go into space for holidays and phệ get resources that we have used up on Earth. A prediction that was missing was about the popularity of English – whether people would still need phệ study English or not.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Du Học Mỹ Âu để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-A

2-A

3-B

4-A

5-B

6-B

7-A

8-B

9-B

10-C

11-D

12-B

13-A

14-D

15-C

16-D

17-B

18-A

19-C

20-A

21-C

22-A

23-C

24-C

25-A

26-A

27-C

28-B

29-B

30-C

31-D

32-C

33-C

34-C

35-C

36-A

37-D

38-A

39-C

40-C

41-D

42-A

43-B

44-B

45-C

46-A

47-A

48-B

49-B

50-C

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. competitive B. entrepreneur     C. apprenticeship D. conscientious

Question 2. A. computer    B. communication C. command       D. complicated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. unemployment B. economics C. manufacture D. responsible

Question 4. A. employable      B. facilitate     C. interaction    D. initiative

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. One member of the project group _________ the boss and was fired immediately.

A. came up against

B. came up with

C. talked back phệ

D. put up with

Question 6. For many people job _________ is more important than a high salary.

A. satisfaction

B. expectation

C. achievement

D. acceptance

Question 7. Many people would jump ________ the chance of working for a successful travel company.

A. off B. in C. at D. over

Question 8. We complained _________ the manager _________ the poor service we received at the restaurant.

A. on – about

B. at – for

C. with – of

D. phệ – about

Question 9. I am writing in _________ phệ your advertisement on vietnamework.com for the post of a personal assistant.

A. connection B. association C. relation D. response

Question 10. The company’s announced it’s __________ off over 1,000 workers.

A. leaving B. laying C. setting D. giving

Question 11. If you had listened phệ my advice, you ____________ into trouble now.

A. wouldn’t be

B. wouldn’t have been

C. won’t be

D. hadn’t be

Question 12. Sally disagreed with the board of directors’ decision so she _________ and went phệ work for another company.

A. retired B. fired C. sacked D. resigned

Question 13. Unfortunately there is still a lot of _________ against older people in the workplace.

A. distraction B. discrimination C. discretion D. distortion

Question 14. Online courses offer a great degree of ___________ in terms of learning time, place, pace and style.

A. flexibility B. responsibility C. opportunity D. accessibility

Question 15. By the time you come back next year, they ____________ their house.

A. finish

B. will finish

C. will have finish

D. will have finished

Question 16. I’m not sure I’m doing it right, but I’ll try phệ _____________ ahead with it anyway.

A. drive B. bang C. touch D. press

Question 17. Some species like dinosaurs are classified as EX, meaning extinct, on the __________ status scale.

A. conserving B. conserve C. conservation D. conservative

Question 18. You should keep the milk in the refrigerator _____________ it wouldn’t go bad.

A. so that B. since C. if D. when

Question 19. Lisa ___________ at 8 o’clock next week. She’ll be on holiday!

A. won’t be working

B. won’t work

C. won’t have worked

D. hasn’t worked

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. Employers usually look for candidates who have qualifications and relevant experience.

A. excellent B. rich C. appropriate D. extensive

Question 21. The working environment was so bad that Hoa eventually decided phệ hand in his notice.

A. notify the boss B. apply for another job

C. give up his job D. be given a better job

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. I’d go mad if I had phệ do a dead-end job.

A. boring B. monotonous C. fascinating D. demanding

Question 23. To become a librarian, you need phệ be really well-organized.

A. in order B. neat and tidy C. compassionate D. messy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Hoa: “Do you know how this machine works?” – Nam: “____________”

A. It’s very expensive.

B. Will you call the mechanic tomorrow?

C. Plug it in and push the green button.

D. I think it’s quite heavy.

Question 25. Peter: “Sarah doesn’t seem very happy at the moment. Does she find the course difficult?” – Mary: “____________ “

A. No, the course is difficult.

B. No, she’s going phệ drop out.

C. Yes, she’s happy.

D. Yes, I think she’s going phệ drop out and get a job.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

Online dating is a good way for (26) ____________ shy people phệ make contact. Once you get comfortable with a stranger on a virtual basis, you may be encouraged phệ meet them in person. If you are on the right dating site, you are more likely phệ find people looking for the same things as you and it increases your chances of stumbling (27) ____________ the right partner. Internet dating is an effective way of helping you meet new people and have a chance phệ decide (28) _________ you want phệ have a date in person.

(29) __________ internet dating is very convenient, it can also be misleading. When you are not personally meeting a person, the risk of being (30) __________ is higher as people often augment their profile just phệ attract your attention. If you are not careful, you may end up wasting many hours of your time with no real results.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Du Học Mỹ Âu để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1-B

2-D

3-D

4-C

5-C

6-A

7-C

8-D

9-D

10-B

11-A

12-D

13-B

14-A

15-D

16-D

17-C

18-A

19-A

20-C

21-C

22-C

23-D

24-C

25-D

26-C

27-A

28-C

29-D

30-B

31-A

32-B

33-B

34-D

35-A

36-D

37-C

38-C

39-C

40-D

41-A

42-B

43-B

44-C

45-C

46-C

47-D

48-A

49-A

50-B

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.     A. compose     B. opponent         C. wholesale       D. colony

Question 2.     A. odour         B. honour             C. pour                D. vapour

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. capacity         B. conversation  C. disappearance       D. sympathetic

Question 4. A. furniture         B. reference       C. confidence             D. dependence

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. I hope you won’t take it_____________if I suggest an alternative remedy.

A. offence        B. amiss         C. upset                             D. most

Question 6. Mary and I had both bought exactly the same kind of school bag without knowing it. It was a complete_____________                                                                      

A. luck          B. chance       C. fortune                         D. coincidence

Question 7. There was nothing special about his clothes_____________from his flowerv tie.

A. but               B. except         C. other                             D. apart

Question 8. _____________you’re late?                                                               

A. Why            B. What makes                  C. How come                    D. How

Question 9. His illness made him_____________of concentration.                     

A. incompetent                    B. unable        C. incapable                      D. powerless

Question 10. If you are_____________with your goods, contact us within a week of receipt, and we will refund your money in full.

A. not completely satisfied

B. not completely satisfying

C. not completely satisfactory

D. not satisfied completely

Question 11. Don’t worry about trying phệ catch last bus home, as we can easily_____________you up for the night.

A. keep     B. put                 C. take             D. set

Question 12. Don’t touch that wire or you’ll get an electric_____________

A. current          B. shock                C. charge                           D. fire

Question 13. The total cost phệ renovate the building was $20 million, _____________double the original estimate.

A. mostly             B. most all        C. the most             D. almost

Question 14. I think the_____________thing would be phệ catch a bus home. I’m tired of walking.

A. sensitive         B. sensational                    C. sensible      D. senseless

Question 15. We have a party tonight and Mary is worried about_____________

A. what phệ wear

B. which wearing

C. these wearing

D. that she wearing

Question 16. My grandfather is getting old and forgetful. _____________, he is experienced.

A. Be that as it may

B. Regardless

C. Inasmuch as it is

D. Consequently

Question 17. He behaved_____________nothing had happened.

A. therefore        B. so     C. if               D. as though

Question 18. After the flood, all the drains were overflowing_____________storm water

A. with         B. by              C. from                             D. for

Question 19. He suffered from depression_____________by overwork and ill-health.

A. brought on

B. coming about

C. taken up 

D. pull through

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. They decided phệ tie the knot after they had loved each other for 10 years.

A. get divorced          B. get married                   C. break up                       D. fall out

Question 21. These customers grumbled about the food. They didn’t seem phệ be pleased.

A. talked             B. complained                   C. thought                         D. bargained

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Inadequate supply of oxygen phệ the blood can cause death within minutes.

A. Sufficient         B. Nonexistent                  C. Rich          D. Useful

Question 23. There are several different kinds of faults in reading which are usually more exaggerated with foreign learners.

A. overestimated 

B. understated

C. overemphasized

D. undertaken

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. David:” _____________”. – John: “Thanks. I’m glad phệ hear that”.

A. Where did you buy your bike? 

B. Your bike is new, isn’t it?

C. What a nice bike you have!

D. My bike is very expensive.

Question 25. Tim: “Do you need any help? – Jenifer:” _____________”

A. How can I help you?

B. No, thanks. I’m fine.

C. Let me help you.

D. I’m sorry.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

Sailing tourism (26) _____________to any holiday where the main purpose of the trip is phệ sail or learn how phệ sail. Sailing tourism has two broad (27) _____________, which are defined by the type of boat used: a yacht (which is also used as overnight accommodation) or a dinghy (a smaller boat without berths – therefore overnight accommodation is (28) _____________land).

Yacht sailing holidays tend phệ be either bareboat charters, where the boat is hired – without crew – and can be sailed phệ any chosen destination, or flotilla, where all boats in the flotilla follow a pre-planned route. Dinghy sailing holidays are most (29) _____________to be combined (30) _____________a sailing course. As with most niche markets, there are scant data available regarding the sailing tourism sector. However, it is estimated that around 10 million sailing holidays are taken each year.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Du Học Mỹ Âu để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-D

2-C

3-A

4-D

5-B

6-D

7-D

8-C

9-C

10-A

11-B

12-B

13-D

14-C

15-A

16-A

17-D

18-A

19-A

20-B

21-B

22-A

23-B

24-C

25-B

26-D

27-A

28-D

29-C

30-A

31-C

32-A

33-B

34-A

35-A

36-B

37-A

38-B

39-D

40-A

41-D

42-B

43-B

44-A

45-C

46-B

47-D

48-B

49-C

50-C

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI- ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.     A. courage       B. honour        C. favour         D. labour

Question 2.     A. incense         B. emperor      C. cutlery         D. speciality

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3.     A. discovery      B. contaminant    C. education        D. experience

Question 4.     A. rhinoceros    B. curriculum        C. kindergarten    D. discriminate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. I read the contract again and again______________avoiding making spelling mistakes,

A. with a view phệ

B. on acc of

C. by means of

D. in terms of

Question 6. The life______________of individuals in developed countries has increased dramatically.

A. expectation        B. exception            C. exertion         D. expectancy

Question 7. After a lot of difficulty, he______________to open the door.

A. managed        B. succeeded         C. obtained            D. realized

Question 8. When she______________, everyone______________.

A. arrived – has left

B. had arrived – left

C. arrived – had left

D. would arrive – leave

Question 9. He attempted to______________the painting from the gallery but he was caught.

A. rob         B. steal             C. thief            D. kidnap

Question 10. I’m not keen on______________control of the project phệ a newcomer.

A. undertaking     B. charging      C. entrusting                     D. move

Question 11. ______________his injury, he couldn’t play football.

A. Despite         B. Because of         C. Although            D. Because

Question 12. His comments______________little or no relation phệ the facts and the figures of the case.

A. reflect            B. bear            C. give              D. possess

Question 13. I would sooner you______________the office phone for personal purpose.

A. not using        B. shouldn’t use       C. not phệ use                      D. didn’t use

Question 14. As the drug took______________, the patient became quieter.

A. effect               B. force           C. influence          D. action

Question 15. I’ve got a very high opinion______________your brother.

A. on               B. phệ            C. for            D. of

Question 16. He went______________a bad cold just before Christmas.

A. in for           B. over             C. through          D. down with

Question 17. I enjoyed seeing that film. It was rather sad, ______________.

A. also           B. though           C. but           D. so

Question 18. There are courts for quần vợt and badminton and the______________.

A. like           B. same          C. similar           D. such

Question 19. It’s high time you let your______________down and had some fun!

A. hair           B. heads          C. hearts          D. souls 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. You have phệ be on your toes if you want phệ win the contest.

A. pay all your attention phệ what you are doing

B. make every efforts every day

C. listen phệ some useful advice

D. comply with orders

Question 21. Lisa is thinking of leaving her present job because her manager is always getting at her.

A. supporting      B. protecting                    C. defending       D. criticizing

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. My father’s really out of shape, so he starts exercising.

A. physically fit

B. out of work

C. always joyful 

D. worried and stressed

Question 23. In remote areas, it’s important phệ replenish stocks before the winter sets in

A. remake e          B. mpty        C. refill                              D. repeat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. – “I think we should use public transport phệ protect the environment.”

– “______________”

A. I can’t agree with you more.

B. Thanks so much!

C. Poor you!

D. You shouldn’t do that!

Question 25. Son: “Your shirt is terrific. The colour quite suits you.” – Huong:” ______________           “

A. Really? I won’t believe in you anymore. You are a bad man.

B. Why do you make a quick decision? Tell me the reason.

C. Oh my god. What are you saying?

D. I’m glad you say so.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

Is organic food safer and more (26) ______________ ? This is an important part of the debate.

Many farmers and consumers believe it is. They think agricultural chemicals can cause serious illnesses like cancer, but there isn’t much evidence proving this is true. However, recent studies have shown that eating organically-grown produce (27) ______________your chances of developing heart disease. Many doctors think it’s more important phệ stop dangerous bacteria from contaminating foods. These bacteria can contaminate both organic and non-organic fruit and vegetables, and doctors recommend washing them carefully before eating them. Meat, fish and chicken can also become contaminated, so washing your hands before handling these foods is also very important. Many doctors also believe we should reduce the amount of sugar in our diets, and there is a lot of evidence phệ support this idea. They recommend carefully checking the list of ingredients on processed food and drinks for all the words that really mean sugar, like glucose, sucrose and fructose. And they remind us that the aim of most big food companies is (28) ______________lots of money, even if they damage our health while doing so. This means processed foods that are called “organic” can also be very (29) ______________if they contain lots of sugar.

Most people agree that naturally grown food tastes better. Is tastier food worth the extra money? That’s a matter of opinion. Whether organic food is healthier or not is still not clear, (30) ______________more research is needed. However, consumers of organic food often say “better safe than sorry” when it comes phệ what we eat.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Du Học Mỹ Âu để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-C

3-C

4-C

5-A

6-D

7-A

8-C

9-B

10-C

11-B

12-B

13-D

14-A

15-D

16-D

17-B

18-A

19-A

20-A

21-D

22-A

23-B

24-A

25-D

26-C

27-D

28-D

29-A

30-B

31-C

32-A

33-C

34-A

35-C

36-D

37-C

38-A

39-C

40-A

41-B

42-B

43-C

44-C

45-A

46-C

47-D

48-B

49-C

50-D

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hồ Thị Bi. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lê Thị Riêng
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Giá Rai

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hồ Thị Bi

Tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hồ Thị Bi được Du Học Mỹ Âu chỉnh sửa và tổng hợp và giới thiệu tới các em học trò lớp 12, với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em đoàn luyện ôn tập sẵn sàng cho kì thi THPT Quốc Gia sắp đến. Hi vọng tài liệu này sẽ bổ ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH

Thời gian: 60 phút

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. vision
B. equation
C. decision
D. competition

Question 2. A. appreciate
B. efficient
C. suspicious
D. apprentice

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. majority
B. ceremony
C. astronomy
D. investiture

Question 4. A. appliance
B. ancestor
C. ancestry
D. absolute

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. At that time, I was at a______________to know what phệ say.

A. blank                                B. pain         C. loss                               D. crisis

Question 6. It never______________my mind that she might lose.

A. passed                              B. filled          C. crossed                         D. occurred

Question 7. If he______________hard for the exam last month, he______________a first-year student now.

A. studied – would be

B. had studied – would have been

C. studied – would have been

D. had studied – would be

Question 8. He can always bank______________his sister phệ give him useful advice.

A. of                                     B. for              C. at                                  D. on

Question 9. She saw______________of tiny, multi-coloured fish.

A. shoals                               B. flocks         C. teams                            D. swamps

Question 10. We will have to______________the decision until Tom gets back from his holiday.

A. confer                              B. defer            C. refer                              D. infer

Question 11. I don’t think that TV viewers like that film, ______________?

A. don’t I                              B. do I             C. don’t they                     D. do they

Question 12. My mother decided phệ give up her job for the______________of her children.

A. sake                                  B. care           C. advantage                     D. concern

Question 13. My grandmother’s savings were considerable as she had______________some money every week.

A. put by                              B. put in           C. put apart                       D. put down

Question 14. When I went into dining room later, the______________of the dinner were still on the table.

A. remains                            B. results           C. remnants                       D. relics

Question 15. When his alarm went off, he shut it off and slept for______________15 minutes.

A. other                                B. others            C. another                         D. the others

Question 16. You look rather______________. Are you worried about something?

A. occupant        B. preoccupying                C. occupied         D. preoccupied

Question 17. He was______________disappointed at the result of the exam.

A. bitterly                             B. strongly           C. heavily                          D. seriously       

Question 18. I can’t stand my cousin. She’s always blowing her own______________and telling everyone that she knows everything.

A. balloon                            B. breath             C. mind                             D. trumpet

Question 19. Lan’s illness made her______________of concentration.

A. incompetent                    B. unable         C. incapable                      D. powerless

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. People who drive their cars so fast really get up my nose.

A. frighten me                      B. please me         C. annoy me                      D. worry me

Question 21. She was like a cat on a nóng tin roof before her driving test.

A. very nervous                    B. very busy        C. very tired                      D. very relaxed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. I don’t like my new neighbor. She is a cold fish.

A. displeased       B. friendly          C. unsympathetic              D. enthusiastic

Question 23. Emissions from the factory are widely suspected of having a detrimental effect on health.

A. considerable      B. harmful         C. enormous                      D. beneficial

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Customer: “Can I try this shirt on?”

Salesgirl:”  ______________”

A. No, the cửa hàng is closed in an hour.

B. Sorry, only cash is accepted here.

C. Yes, it is quite cheap. It costs fifty dollars.

D. Sure, the changing rooms are over there.

Question 25. David is in Ha Noi City and is asking for directions phệ the post office.

David: “Can you show me the way phệ the nearest post office, please?” – Passer-by:” ______________”

A. No way.

B. Just round the corner over there.

C. Look it up in a dictionary!

D. There’s no traffic near here.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

A certain relationship cannot exist without communication. A healthy relationship does not exist without effective communication. (26) ______________effective communication we create the characteristics of healthy relationships, such as trust, openness, and intimacy. We need effective communication phệ resolve conflicts, solve problems, and make decisions that contribute phệ the strength of a relationship. While patterns of communication may vary according phệ our personal style and family and cultural background, being able phệ (27) ______________our values, opinions, feelings, and dreams is important in any meaningful relationship. Everything we know about ourselves and others can only be processed through some form of communication. Effective communication is a shared responsibility that involves both sending and receiving messages. Strategies for effective communication involve verbal skills, active listening, and the ability phệ resolve problems or issues.

Communication in relationships is one of the most (28) ______________and strategic activities of human beings. It often takes place at an emotional màn chơi as we disclose our likes and dislikes, our opinions and suggestions, and our wants and needs. This intimate form of communication is best done face phệ face when each person is able phệ use the full range of verbal and non¬verbal nuances of communication (29) ______________ a message is delivered clearly and received without misunderstandings. We traditionally establish our communication skills by observing and imitating others around us. It is, therefore, important phệ (30)   ______________students with many opportunities phệ practise effective communication strategies.

Question 26. A. Because
B. Through
C. For
D. If

Question 27. A. talk
B. express
C. impress
D. declare

Question 28. A. expensive
B. boring
C. complex
D. simple

Question 29. A. if
B. that
C. which
D. so that

Question 30. A provide
B. maintain
C. have
D. give

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the questions from 31 phệ 35.

Saving energy means saving money and conserving our natural resources. Homeowners and renters know this basic fact, but they often don’t know what kinds of adjustments they can make in their homes and apartments that will result in savings.

For those willing phệ spend some time and money phệ reap long-term energy savings, an energy audit is the way phệ go. An energy auditor will come into your home and assess its energy efficiency. The auditor will pinpoint areas of your home that use the most energy and offer solutions phệ lower your energy use and costs. Trained energy auditors know what phệ look for and can locate a variety of flaws that may be resulting in energy inefficiency, including inadequate insulation, construction flaws, and uneven heat distribution.

There are quicker and less costly measures that can be taken as well. One way phệ save money is phệ replace incandescent lights with fluorescents. This can result in a savings of more than 50% on your monthly lighting costs.

When it’s time phệ replace old appliances, it’s wise phệ spend a bit more for an energy-efficient model, and be sure that you are taking advantage of energy-saving settings already on your current refrigerator, dishwasher, washing machine, or dryer.

Windows provide another opportunity phệ cut your energy costs. Caulk old windows that might be leaky phệ prevent drafts, and choose double-paned windows if you’re building an addition or replacing old windows.

Most areas of your home or apartment offer opportunities phệ save energy and money. The results are significant and are well worth the effort.

Question 31. Which two main organizational schemes can be identified in this passage?

A. Hierarchical order and order by topic.

B. Order by topic and cause and effect.

C. Hierarchical order and chronological order.

D. Chronological order and compare and contrast.

Question 32. Which of the following ideas is NOT included in this passage?

A. You can reduce your $130 monthly lighting costs phệ $65 by using fluorescent bulbs instead of incandescent.

B. Double-paned windows can cut energy costs.

C. Your local energy company will send an energy auditor at your request.

D. Some appliances have energy-saving settings.

Question 33. Which of the following best expresses the main idea of this passage?

A. There are many things a homeowner or renter can do phệ save energy and money.

B. Hiring an energy auditor will save energy and money.

C. Homeowners and renters don’t know what they can do phệ save energy and money.

D. Replacing windows and light bulbs are well worth the effort and cost.

Question 34. According phệ the passage, which of the following would an energy auditor NOT do?

A. Check for construction flaws.

B. Look for problems with heat distribution.

C. Offer solutions phệ lower your energy costs.

D. Locate a variety of flaws that may result in energy inefficiency and fix them.

Question 35. According the passage, double-paned windows______________.

A. are energy efficient.

B. should only be used as replacement windows

C. should only be used in new additions phệ homes

D. will lower your heating costs by 50%.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the questions from 36 phệ 42.

Fungi, of which there are over 100,000 species, including yeasts and other single-celled organisms as well as the common molds and mushrooms, were formerly classified as members of the plant kingdom. However, in reality they are very different from plants and today they are placed in a separate group altogether. The principal reason for this is that none of them possesses chlorophyll, and since they cannot synthesize their own carbohydrates, they obtain their supplies either from the breakdown of dead organic matter or from other living organisms. Furthermore the walls of fungal cells are not made of cellulose, as those of plants are, but of another complex sugar like polymer called chitin, the material from which the hard outer skeletons of shrimps, spiders, and insects are made. The difference between the chemical composition of the cell walls of fungi and those of plants is of enormous importance because it enables the tips of the growing hyphae, the threadlike cells of the fungus, phệ secrete enzymes that break down the walls of plant cells without having any effect on those of the fungus itself. It is these cellulose-destroying enzymes that enable fungi phệ attack anything made from wood, wood pulp, cotton, flax, or other plant material.

The destructive power of fungi is impressive. They are a major cause of structural damage phệ building timbers, a cause of disease in animals and humans, and one of the greatest causes of agricultural losses. Entire crops can be wiped out by fungal attacks both before and after harvesting. Some fungi can grow at +50°C, while others can grow at -5°c, so even food in cold storage may not be completely safe from them. On the other hand, fungi bring about the decomposition of dead organic matter, thus enriching the soil and returning carbon dioxide phệ the atmosphere. They also enter into a number of mutually beneficial relationships with plants and other organisms. In addition, fungi are the source of many of the most potent antibiotics used in clinical medicine, including penicillin.

Question 36. What does paragraph 1 mainly discuss?

A. Differences between simple and complex fungi.

B. Functions of chlorophyll in plants.

C. Functions of sugar in the walls of fungal cells.

D. Differences between fungi and plants.

Question 37. The word “principal” in paragraph 1 is closest in meaning to______________.      

A. true                 B. main            C. logical         D. obvious

Question 38. According phệ the passage, how do fungi obtain carbohydrates?

A. The absorb carbohydrates from their own cell walls.

B. They synthesize chlorophyll phệ produce carbohydrates.

C. They produce carbohydrates by breaking down chitin.

D. They acquire carbohydrates from other organic matter, both living and dead.

Question 39. The passage mentions shrimps, spiders, and insects because their skeletons______________.

A. can be destroyed by fungi

B. have unusual chemical compositions

C. contain a material found in the walls of fungal cells

D. secrete the same enzymes as the walls of fungal cells do

Question 40. The word “those” in line 13 refers to______________.

A. tips                  B. hyphae           C. enzymes                       D. walls

Question 41. The passage describes the negative effects of fungi on all the following EXCEPT______________.

A. buildings         B. animals           C. food                             D. soil

Question 42. The passage mentions “penicillin” as an example of______________.

A. a medicine derived from plants

B. a beneficial use of fungi

C. a product of the relationship between plants and fungi

D. a type of fungi that grows at extreme temperatures.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43. Animals and human beings use (A) the energy (B) finding in food (C) phệ operate their (D) body.

A. the              B. finding            C. phệ operate                     D. body

Question 44. The oxygen in (A) the air we (B) breathe has no (C) tasted, smell, (D) or color.

A. the air         B. breathe           C. tasted            D. or color

Question 45. Some psychologists believe that (A) those who are encouraged phệ be independent, (B) responsible and competent in (C) childhood are (D) likely more than others phệ become motivated phệ achieve success.

A. those who         B. responsible       C. childhood        D. likely more

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the sentence that is closest in meaning phệ each of the following questions.

Question 46. “True, stop playing with the knife, or else you will get a cut.” said the father.

A. The father asked True phệ play with the knife.

B. The father ordered True phệ get a cut.

C. The father warned True not phệ play with the knife.

D. The father accused True of getting a cut.

Question 47. I thought he was the right person for the position, yet it turned out that he was quite useless.

A. Because I was expecting him phệ be incompetent, I was shocked phệ see him perform rather well.

B. I was mistaken about his suitability for the position since he proved rather incompetent.

C. Contrary phệ my initial impression, he was not totally unsuitable for the position.

D. I was right in thinking that he was totally useless for the job.

Question 48. Susan finds it hard phệ get on well with her new neighbors.

A. Susan cannot live in harmony with her new neighbors.

B. Susan’s new neighbors are so hard on her.

C. It is impossible for Susan phệ fall out with her new neighbors.

D. Because of her new neighbors, Susan cannot get on well with everyone.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49. Calling Mary is pointless. Her phone runs out.

A. It is useless calling Mary because her phone runs out.

B. It’s no use phệ call Mary because her phone runs out.

C. You need phệ call Mary because her phone runs out.

D. It’s worth calling Mary because her phone runs out.

Question 50. His living conditions were difficult. However, he studied very well.

A. Although he lived in difficult conditions, but he studied very well.

B. He studied very well thanks phệ the fact that he lived in difficult conditions.

C. Difficult as his living conditions, he studied very well.

D. He studied very well despite his difficult living conditions.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1-D

2-D

3-B

4-A

5-C

6-C

7-D

8-D

9-A

10-B

11-D

12-A

13-A

14-A

15-C

16-D

17-A

18-D

19-C

20-C

21-A

22-B

23-D

24-D

25-B

26-B

27-B

28-C

29-D

30-A

31-B

32-C

33-A

34-D

35-A

36-D

37-B

38-D

39-C

40-D

41-D

42-B

43-B

44-C

45-D

46-C

47-B

48-A

49-A

50-D

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. dispose      B. soot               C. lifestyle        D. conserve

Question 2. A. expand       B. centralise      C. densely        D. energy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. initiative           B. necessary       C. discriminate             D. authority

Question 4. A. preservation     B. sustainable    C. environment             D. facility

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. I _________ a new alarm clock the other day when I actually __________ somebody shoplifting.

     A. have bought – saw

     B. was buying – saw

     C. will buy – see

     D. had bought – was seeing

Question 6. We admitted her _________ phệ the cause of humanity.

     A. achievement             B. dedication         C. awareness                 D. concentration

Question 7. Whoever ___________ up with the new idea will win the prize.

     A. came           B. caught                       C. kept                          D. put

Question 8. In less developed countries, _______ slums form both on the edges and within the largest cities.

     A. heavily populous

     B. densely populated

     C. thinly populated

     D. most populous

Question 9. The more carefully humans mind their daily activities, _____________ on the environment.

     A. the less harmful impact have they

     B. the less harmful impact they have

     C. the less impact harmful they have

     D. the less harmful they have impact

Question 10. Students are made _____________ with the rules of the school.

     A. complying        B. complied         C. phệ comply                 D. comply

Question 11. By the end of this year, the Wildlife Conservation Network _____________ $50 thousand dollars.

     A. will raise

     B. will be raised

     C. will be raising

     D. will have raised

Question 12. Please cut my hair _____________ the style in this magazine.

     A. the same length like

     B. the same length as

     C. the same long like

     D. the same long as

Question 13. He is credited for helping numerous endangered species recover _____________ certain extinction.

     A. from                         B. off             C. out of                        D. away from

Question 14. Although she was experienced, she was not ____________.

     A. mistaken                   B. flawed         C. erroneous                 D. infallible

Question 15. I’d rather not ____________ about it in such an unfavorable circumstance.

     A. talked                       B. talking                      C. talk             D. phệ talk

Question 16. The government is trying not phệ ____________ the money they are spending on vocational training.

     A. drop out of

     B. drop in on

     C. get on with

     D. cut down on

Question 17. I’m the only person here who went phệ state school, _____________?

     A. am I?           B. aren’t I                      C. do I        D. didn’t I?

Question 18. The sky was grey and cloudy. _____________, we went phệ the beach.

     A. However      B. In spite of       C. Even though             D. Consequently

Question 19. The teacher _____________ her phệ improve her listening skills.

     A. persisted                   B. insisted                     C. encouraged               D. made

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. All techniques help medical doctors phệ discover subtle interactions between medications that put patients in jeopardy because of their serious side effect.

     A. at risk        B. in reality                   C. under control            D. under pressure

Question 21. Finally, Linda decided phệ quit her job as she couldn’t stand doing the same things days in days out. It’s so monotonous!

     A. easy         B. low-paid                   C. tedious                      D. secure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Although many of his policies are still considered controversial, they helped Singapore phệ overcome many obstacles and become one of the most admired international business and financial centres around the world.

     A. advantages     B. benefits       C. disadvantages           D. difficulties

Question 23. Smart robots have replaced humans in stressful and hazardous jobs and in assembly lines.

     A. dangerous        B. risky       C. safe      D. perilous

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Tim: “My life’s got stuck these days. I am so depressed and unable phệ think of anything.” – Henry: “__________________.”

     A. You will be tired.

     B. Don’t do that.

     C. Stay calm. Everything will be alright.

     D. No, thanks.

Question 25. Hoa: “Mom, I’ve got the first rank in class this semester!” – Mom: “____________”

     A. Well done!

     B. Thank you!

     C. Never mind!

     D. Let’s go!

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

Nowadays, everybody knows Apples and almost everybody knows that the company was founded by Steve Jobs, an American inventor and entrepreneur. He is (26) _______ recognized as a pioneer in the field of microcomputer revolution. He helped design the first Macintosh computer, (27) _______ a small computer graphics company into Pixar, the company behind Toy Story and The Monster Inc.

His countercultural lifestyle and philosophy was a product of the time and place of his (28) ________. Jobs was adopted and raised in San Francisco Bay Area during the 1960s. In 1972, Jobs attended Reed College from which he dropped out in next phệ no time. Jobs co-founded Apple in 1976 in order phệ sell Apple I personal computer. At that moment, he might hardly imagine that only a year later the company tasted impressive victory with Apple II, one of the first highly successful (29) _______ personal computers. Unfortunately, in 1985, following a long power struggle, Jobs was forced out of Apple. After leaving Apple, Jobs took a few of its members with him phệ found NeXT, a computer development company which was then bought by Apple. The purchase (30) _______ Jobs phệ become the company’s CEO once again.

Question 26. A. widely
B. hardly
C. legally
D. nationally

Question 27. A. translated
B. transferred
C. transformed
D. transited

Question 28. A. increase
B. upbringing
C. rising
D. grow

Question 29. A. massly-produced
B. mass-produced
C. massive-produced
D. mass-producing

Question 30. A. made
B. did
C. allowed
D. let

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the questions from 31 phệ 35.

Super skyscrapers, underwater cities, 3D-printed homes, and holidays in space will all be a reality in 100 years’ time, according phệ the SmartThings Future Living Report. The report presented findings from a survey conducted by Samsung’s SmartThings company with a group of experts on space, architecture, and urban planners. Several futurologists and adults of different occupations also took part in the survey.

The experts suggest that in a century’s time humans will be able phệ live in ‘Earth-scrapers’, which will go up phệ 25 storeys underground. They also believe that ‘bubble cities’ will be created underwater making the depths habitable for humans. They say the way we live, work and play will be totally different phệ how we do these things today. The authors of the report say that 25 years ago, people could not imagine how the Internet and smartphones would change our lives. They have revolutionised the way we communicate, learn and do daily things. So, it is understandable that the changes in the next century would be even more unbelievable.

Researchers also questioned 2,000 adults about the predictions they thought were most likely phệ happen in the future. Respondents predict that in the future, few people will go phệ an office but will work from home and have virtual work meetings instead. People will have advanced 3D printers that will let us download a design for furniture or a food recipe and then ‘print’ the sofa, table or pizza at home. There will also be less need for visits phệ the doctor. We will all have a home health capsule which will tell us what the problem is and give us treatment. We will also go into space for holidays and phệ get resources that we have used up on Earth. A prediction that was missing was about the popularity of English – whether people would still need phệ study English or not.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Du Học Mỹ Âu để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-A

2-A

3-B

4-A

5-B

6-B

7-A

8-B

9-B

10-C

11-D

12-B

13-A

14-D

15-C

16-D

17-B

18-A

19-C

20-A

21-C

22-A

23-C

24-C

25-A

26-A

27-C

28-B

29-B

30-C

31-D

32-C

33-C

34-C

35-C

36-A

37-D

38-A

39-C

40-C

41-D

42-A

43-B

44-B

45-C

46-A

47-A

48-B

49-B

50-C

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. competitive B. entrepreneur     C. apprenticeship D. conscientious

Question 2. A. computer    B. communication C. command       D. complicated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. unemployment B. economics C. manufacture D. responsible

Question 4. A. employable      B. facilitate     C. interaction    D. initiative

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. One member of the project group _________ the boss and was fired immediately.

A. came up against

B. came up with

C. talked back phệ

D. put up with

Question 6. For many people job _________ is more important than a high salary.

A. satisfaction

B. expectation

C. achievement

D. acceptance

Question 7. Many people would jump ________ the chance of working for a successful travel company.

A. off B. in C. at D. over

Question 8. We complained _________ the manager _________ the poor service we received at the restaurant.

A. on – about

B. at – for

C. with – of

D. phệ – about

Question 9. I am writing in _________ phệ your advertisement on vietnamework.com for the post of a personal assistant.

A. connection B. association C. relation D. response

Question 10. The company’s announced it’s __________ off over 1,000 workers.

A. leaving B. laying C. setting D. giving

Question 11. If you had listened phệ my advice, you ____________ into trouble now.

A. wouldn’t be

B. wouldn’t have been

C. won’t be

D. hadn’t be

Question 12. Sally disagreed with the board of directors’ decision so she _________ and went phệ work for another company.

A. retired B. fired C. sacked D. resigned

Question 13. Unfortunately there is still a lot of _________ against older people in the workplace.

A. distraction B. discrimination C. discretion D. distortion

Question 14. Online courses offer a great degree of ___________ in terms of learning time, place, pace and style.

A. flexibility B. responsibility C. opportunity D. accessibility

Question 15. By the time you come back next year, they ____________ their house.

A. finish

B. will finish

C. will have finish

D. will have finished

Question 16. I’m not sure I’m doing it right, but I’ll try phệ _____________ ahead with it anyway.

A. drive B. bang C. touch D. press

Question 17. Some species like dinosaurs are classified as EX, meaning extinct, on the __________ status scale.

A. conserving B. conserve C. conservation D. conservative

Question 18. You should keep the milk in the refrigerator _____________ it wouldn’t go bad.

A. so that B. since C. if D. when

Question 19. Lisa ___________ at 8 o’clock next week. She’ll be on holiday!

A. won’t be working

B. won’t work

C. won’t have worked

D. hasn’t worked

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. Employers usually look for candidates who have qualifications and relevant experience.

A. excellent B. rich C. appropriate D. extensive

Question 21. The working environment was so bad that Hoa eventually decided phệ hand in his notice.

A. notify the boss B. apply for another job

C. give up his job D. be given a better job

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. I’d go mad if I had phệ do a dead-end job.

A. boring B. monotonous C. fascinating D. demanding

Question 23. To become a librarian, you need phệ be really well-organized.

A. in order B. neat and tidy C. compassionate D. messy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Hoa: “Do you know how this machine works?” – Nam: “____________”

A. It’s very expensive.

B. Will you call the mechanic tomorrow?

C. Plug it in and push the green button.

D. I think it’s quite heavy.

Question 25. Peter: “Sarah doesn’t seem very happy at the moment. Does she find the course difficult?” – Mary: “____________ “

A. No, the course is difficult.

B. No, she’s going phệ drop out.

C. Yes, she’s happy.

D. Yes, I think she’s going phệ drop out and get a job.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

Online dating is a good way for (26) ____________ shy people phệ make contact. Once you get comfortable with a stranger on a virtual basis, you may be encouraged phệ meet them in person. If you are on the right dating site, you are more likely phệ find people looking for the same things as you and it increases your chances of stumbling (27) ____________ the right partner. Internet dating is an effective way of helping you meet new people and have a chance phệ decide (28) _________ you want phệ have a date in person.

(29) __________ internet dating is very convenient, it can also be misleading. When you are not personally meeting a person, the risk of being (30) __________ is higher as people often augment their profile just phệ attract your attention. If you are not careful, you may end up wasting many hours of your time with no real results.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Du Học Mỹ Âu để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1-B

2-D

3-D

4-C

5-C

6-A

7-C

8-D

9-D

10-B

11-A

12-D

13-B

14-A

15-D

16-D

17-C

18-A

19-A

20-C

21-C

22-C

23-D

24-C

25-D

26-C

27-A

28-C

29-D

30-B

31-A

32-B

33-B

34-D

35-A

36-D

37-C

38-C

39-C

40-D

41-A

42-B

43-B

44-C

45-C

46-C

47-D

48-A

49-A

50-B

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.     A. compose     B. opponent         C. wholesale       D. colony

Question 2.     A. odour         B. honour             C. pour                D. vapour

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. capacity         B. conversation  C. disappearance       D. sympathetic

Question 4. A. furniture         B. reference       C. confidence             D. dependence

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. I hope you won’t take it_____________if I suggest an alternative remedy.

A. offence        B. amiss         C. upset                             D. most

Question 6. Mary and I had both bought exactly the same kind of school bag without knowing it. It was a complete_____________                                                                      

A. luck          B. chance       C. fortune                         D. coincidence

Question 7. There was nothing special about his clothes_____________from his flowerv tie.

A. but               B. except         C. other                             D. apart

Question 8. _____________you’re late?                                                               

A. Why            B. What makes                  C. How come                    D. How

Question 9. His illness made him_____________of concentration.                     

A. incompetent                    B. unable        C. incapable                      D. powerless

Question 10. If you are_____________with your goods, contact us within a week of receipt, and we will refund your money in full.

A. not completely satisfied

B. not completely satisfying

C. not completely satisfactory

D. not satisfied completely

Question 11. Don’t worry about trying phệ catch last bus home, as we can easily_____________you up for the night.

A. keep     B. put                 C. take             D. set

Question 12. Don’t touch that wire or you’ll get an electric_____________

A. current          B. shock                C. charge                           D. fire

Question 13. The total cost phệ renovate the building was $20 million, _____________double the original estimate.

A. mostly             B. most all        C. the most             D. almost

Question 14. I think the_____________thing would be phệ catch a bus home. I’m tired of walking.

A. sensitive         B. sensational                    C. sensible      D. senseless

Question 15. We have a party tonight and Mary is worried about_____________

A. what phệ wear

B. which wearing

C. these wearing

D. that she wearing

Question 16. My grandfather is getting old and forgetful. _____________, he is experienced.

A. Be that as it may

B. Regardless

C. Inasmuch as it is

D. Consequently

Question 17. He behaved_____________nothing had happened.

A. therefore        B. so     C. if               D. as though

Question 18. After the flood, all the drains were overflowing_____________storm water

A. with         B. by              C. from                             D. for

Question 19. He suffered from depression_____________by overwork and ill-health.

A. brought on

B. coming about

C. taken up 

D. pull through

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. They decided phệ tie the knot after they had loved each other for 10 years.

A. get divorced          B. get married                   C. break up                       D. fall out

Question 21. These customers grumbled about the food. They didn’t seem phệ be pleased.

A. talked             B. complained                   C. thought                         D. bargained

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Inadequate supply of oxygen phệ the blood can cause death within minutes.

A. Sufficient         B. Nonexistent                  C. Rich          D. Useful

Question 23. There are several different kinds of faults in reading which are usually more exaggerated with foreign learners.

A. overestimated 

B. understated

C. overemphasized

D. undertaken

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. David:” _____________”. – John: “Thanks. I’m glad phệ hear that”.

A. Where did you buy your bike? 

B. Your bike is new, isn’t it?

C. What a nice bike you have!

D. My bike is very expensive.

Question 25. Tim: “Do you need any help? – Jenifer:” _____________”

A. How can I help you?

B. No, thanks. I’m fine.

C. Let me help you.

D. I’m sorry.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

Sailing tourism (26) _____________to any holiday where the main purpose of the trip is phệ sail or learn how phệ sail. Sailing tourism has two broad (27) _____________, which are defined by the type of boat used: a yacht (which is also used as overnight accommodation) or a dinghy (a smaller boat without berths – therefore overnight accommodation is (28) _____________land).

Yacht sailing holidays tend phệ be either bareboat charters, where the boat is hired – without crew – and can be sailed phệ any chosen destination, or flotilla, where all boats in the flotilla follow a pre-planned route. Dinghy sailing holidays are most (29) _____________to be combined (30) _____________a sailing course. As with most niche markets, there are scant data available regarding the sailing tourism sector. However, it is estimated that around 10 million sailing holidays are taken each year.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Du Học Mỹ Âu để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-D

2-C

3-A

4-D

5-B

6-D

7-D

8-C

9-C

10-A

11-B

12-B

13-D

14-C

15-A

16-A

17-D

18-A

19-A

20-B

21-B

22-A

23-B

24-C

25-B

26-D

27-A

28-D

29-C

30-A

31-C

32-A

33-B

34-A

35-A

36-B

37-A

38-B

39-D

40-A

41-D

42-B

43-B

44-A

45-C

46-B

47-D

48-B

49-C

50-C

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HỒ THỊ BI- ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.     A. courage       B. honour        C. favour         D. labour

Question 2.     A. incense         B. emperor      C. cutlery         D. speciality

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3.     A. discovery      B. contaminant    C. education        D. experience

Question 4.     A. rhinoceros    B. curriculum        C. kindergarten    D. discriminate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 5. I read the contract again and again______________avoiding making spelling mistakes,

A. with a view phệ

B. on acc of

C. by means of

D. in terms of

Question 6. The life______________of individuals in developed countries has increased dramatically.

A. expectation        B. exception            C. exertion         D. expectancy

Question 7. After a lot of difficulty, he______________to open the door.

A. managed        B. succeeded         C. obtained            D. realized

Question 8. When she______________, everyone______________.

A. arrived – has left

B. had arrived – left

C. arrived – had left

D. would arrive – leave

Question 9. He attempted to______________the painting from the gallery but he was caught.

A. rob         B. steal             C. thief            D. kidnap

Question 10. I’m not keen on______________control of the project phệ a newcomer.

A. undertaking     B. charging      C. entrusting                     D. move

Question 11. ______________his injury, he couldn’t play football.

A. Despite         B. Because of         C. Although            D. Because

Question 12. His comments______________little or no relation phệ the facts and the figures of the case.

A. reflect            B. bear            C. give              D. possess

Question 13. I would sooner you______________the office phone for personal purpose.

A. not using        B. shouldn’t use       C. not phệ use                      D. didn’t use

Question 14. As the drug took______________, the patient became quieter.

A. effect               B. force           C. influence          D. action

Question 15. I’ve got a very high opinion______________your brother.

A. on               B. phệ            C. for            D. of

Question 16. He went______________a bad cold just before Christmas.

A. in for           B. over             C. through          D. down with

Question 17. I enjoyed seeing that film. It was rather sad, ______________.

A. also           B. though           C. but           D. so

Question 18. There are courts for quần vợt and badminton and the______________.

A. like           B. same          C. similar           D. such

Question 19. It’s high time you let your______________down and had some fun!

A. hair           B. heads          C. hearts          D. souls 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. You have phệ be on your toes if you want phệ win the contest.

A. pay all your attention phệ what you are doing

B. make every efforts every day

C. listen phệ some useful advice

D. comply with orders

Question 21. Lisa is thinking of leaving her present job because her manager is always getting at her.

A. supporting      B. protecting                    C. defending       D. criticizing

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. My father’s really out of shape, so he starts exercising.

A. physically fit

B. out of work

C. always joyful 

D. worried and stressed

Question 23. In remote areas, it’s important phệ replenish stocks before the winter sets in

A. remake e          B. mpty        C. refill                              D. repeat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. – “I think we should use public transport phệ protect the environment.”

– “______________”

A. I can’t agree with you more.

B. Thanks so much!

C. Poor you!

D. You shouldn’t do that!

Question 25. Son: “Your shirt is terrific. The colour quite suits you.” – Huong:” ______________           ”

A. Really? I won’t believe in you anymore. You are a bad man.

B. Why do you make a quick decision? Tell me the reason.

C. Oh my god. What are you saying?

D. I’m glad you say so.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 phệ 30.

Is organic food safer and more (26) ______________ ? This is an important part of the debate.

Many farmers and consumers believe it is. They think agricultural chemicals can cause serious illnesses like cancer, but there isn’t much evidence proving this is true. However, recent studies have shown that eating organically-grown produce (27) ______________your chances of developing heart disease. Many doctors think it’s more important phệ stop dangerous bacteria from contaminating foods. These bacteria can contaminate both organic and non-organic fruit and vegetables, and doctors recommend washing them carefully before eating them. Meat, fish and chicken can also become contaminated, so washing your hands before handling these foods is also very important. Many doctors also believe we should reduce the amount of sugar in our diets, and there is a lot of evidence phệ support this idea. They recommend carefully checking the list of ingredients on processed food and drinks for all the words that really mean sugar, like glucose, sucrose and fructose. And they remind us that the aim of most big food companies is (28) ______________lots of money, even if they damage our health while doing so. This means processed foods that are called “organic” can also be very (29) ______________if they contain lots of sugar.

Most people agree that naturally grown food tastes better. Is tastier food worth the extra money? That’s a matter of opinion. Whether organic food is healthier or not is still not clear, (30) ______________more research is needed. However, consumers of organic food often say “better safe than sorry” when it comes phệ what we eat.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Du Học Mỹ Âu để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-C

3-C

4-C

5-A

6-D

7-A

8-C

9-B

10-C

11-B

12-B

13-D

14-A

15-D

16-D

17-B

18-A

19-A

20-A

21-D

22-A

23-B

24-A

25-D

26-C

27-D

28-D

29-A

30-B

31-C

32-A

33-C

34-A

35-C

36-D

37-C

38-A

39-C

40-A

41-B

42-B

43-C

44-C

45-A

46-C

47-D

48-B

49-C

50-D

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hồ Thị Bi. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lê Thị Riêng
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Giá Rai

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen

53

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lê Thị Riêng

84

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Giá Rai

175

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Huỳnh Văn Nghệ

103

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lai Uyên

91

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Phước Hòa

117

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #thử #THPT #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THPT #Hồ #Thị


  • Du Học Mỹ Âu
  • #Bộ #đề #thi #thử #THPT #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THPT #Hồ #Thị

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button