Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Lê Lợi

Nhằm mục tiêu có thêm tài liệu cung ứng giúp các em học trò lớp 11 có tài liệu ôn tập đoàn luyện sẵn sàng cho kì thi HK2 sắp đến. Du Học Mỹ Âu giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Lê Lợi với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích cho các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT LÊ LỢI

ĐỀ THI HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1. A. popular                        B. music                     C. pursuit                   D. solitude

2. A. sport                            B. course                   C. outdoor                 D. world

3. A. agreed                      B. organised             C. based                    D. listened

Circle the word that has stress pattern different from that of the other words.

4  A.  cultivation                     B. endangered            C.  protect                         D.  survive

5  A.  alternative                     B. consumption           C. satisfaction                  D.  athletics

Circle the best answer for each sentence.

6.We have bought extra food ______ our friends stay bự dinner.

A. provided                      B. if                             C. in case                  D. as long as

7. Have you seen the money…………… was on the table?

A. where                   B. Who                         C. Which                    D. whom

8. The Massachusetts State House, ______ in 1798, was the most distinguished building in the United States at that time.

A. completing      B. which was completed     C. was completed    D. bự be completed

9. . ……………that the capital of South Carolina was moved from Charleston bự Columbia.

A. In 1790 was            B. There was in 1790     C. In 1790            D. It was in 1790

10. The man ……………….. over there is one of the most kind-heated person in this area.

       A. working                       B. is working                C. who working            D. has been working  

11. Norman Weiner, ______ mathematician and logician, had an important role in the development of the computer.

A. who as a               B. was a                                 C. whom a                 D. a

12. ______ in large quantities in the Middle East, oil became known as black gold because of the large profit it brought.

A. Discovering    B. which was discovered    C. Discovered           D. That when discovered

Choose the word or phrase- A, B, C or D – that needs correcting.

13. Natural resources provide the raw material are needed bự produce finished goods.

  A                                                                       B         C                       D

14.It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting bự pass the exam.

                                                    A                                B                                         C                        D

15. Sophia was horse riding with friends in the park when she fell on the ground and had broken her leg.

                               A                    B                                               C                                      D

16. It was in 1971 that transatlantic supersonic transportation became commercially availability.

               A                                                  B                                 C                                D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

17. The astronauts were able bự send the information back bự the earth.

A. spaceships                 B. space stations     C. spacemen                        D. space shots

18. Setting off on an expedition without thorough preparation and with inadequate equipment is tempting fate.

A. losing heart                      B. taking a risk                      C. going round in circles     D. having panic

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

19. That Gagarin flied into space attracted many scientists all over the world.

A. paid attention                                     B. invited                               C. didn’t paid attention        D. supported

20. Language teaching in the United State is base on the idea that the goal of language acquisition is communicative complete.            

A. not good at socializing.                                             B. unable bự understand

C. excellent in orating in front of others                                  D. incapable of working with words

Read and fill in the blanks with the beast answer.

      Up bự now, Thailand (1)         the host country of the Asian Games four times. In 1966, Thailand held the Games for the first time. It was the 5th Games with 18 countries (2) _____ . In 1970, South Korea dropped its plan bự host the games (3)        security threats from North Korea, and the (4)                host Thailand administered the Games in Bangkok using the funds of South Korea. In 1978, Pakistan dropped its plan bự host the Games due bự conflicts with Bangladesh and Indian. Thailand (5)                bự help and the Games were held in Bangkok. The 13th Asian Games was held in Bangkok, Thailand from 6 bự 20 December 1998.

21. A. is                      B. will be                    C. was                                    D. has been

22.  A. bự compete   B. competing                         C. competed             D. compete

23. A. as                     B. due bự                    C. because                D. despite

24. A. previous          B. advanced              C. old                          D. before

25. A. suggested      B. advised                 C. offered                  D. made

Read the passage carefully, then choose the correct answer.

The natural world is under violent assault from man.

The seas and rivers are being poisoned by radioactive wastes, by chemical discharges and by the dumping of dangerous toxins and raw sewage. The air we breathe is polluted by smoke and fumes from factories and motor vehicles; even the rain is poisoned.

It’s little wonder forests and lakes are being destroyed and everywhere wildlife is disappearing. Yet the destruction continues.

Governments and industries throughout the world are intensifying their efforts bự extract the earth’s mineral riches and bự plunder its living resources. The great rainforests and the frozen continents alike are seriously threatened. And this despite the warnings of the scientific community and the deep concern of millions of ordinary people.

Despite the fact, too, that we can create environmentally-clean industries, harness the power of the sun, wind and waves for our energy needs and manage the finite resources of the Earth in a way that will safeguard our future and protect all the rich variety of life forms which share this planet with us.

But there is still hope. The forces of destruction are being challenged across the globe – and at the spearhead of this challenge is Greenpeace.

Wherever the environment is in danger, Greenpeace has made a stand.

Its scientific presentations and peaceful direct actions at sea and on land have shocked governments and industri1es into an awareness that Greenpeace will not allow the natural world bự be destroyed. Those actions, too, have won the admiration and support of millions.

Now you can strengthen the thin green line; you can make your voice heard in defence of the living world by joining Greenpeace today. Thank God someone’s making waves.

26. Which of these statements is not made?

A. Drinking water is polluted.                          B. Radioactive waste poisons the sea.

C. Sewage isn’t processeD.                            D. Cars and factories poison the air.

27. The writer ___________.

A. is surprised that the rain is poisoned      

B. is unsured why the air is polluted

C. wonders why the natural world is being destroyed

D. understands why forests and lakes are being destroyed

28. Rainforests are being destroyed because governments and industries ______.

A. are unaware of what they’re doing wrong           B. are rich and powerful

C. choose bự ignore criticism                          D. basically care about the environment

29. The earth’s resources __________.

A. should only be for people                           B. can be made bự last longer

C. will last forever                                             D. belong bự just humans and animals

30. Governments and industries ___________.

A. don’t know what Greenpeace thinks

B. are forced bự understand the problems by Greenpeace

C. can easily ignore Greenpeace                  D. misunderstand what Greenpeace thinks

WRITING:

1. We are studying at Thanh Son High School which was established over 50 years. (Reduced)

=> We ……………………………………………………

2. Nam and Binh are cheating in exams . (Subject focus)

=> It …………………………………

3. Shakespeare is well-known all over the world. He was born in England. (Relative clause)

=> Shakespeare,  ……………………………………………………………………………………………

4. He is working in the garden. ( Adverbial focus)

=> It  ……………………………………………………

5. The film is very interesting. We are discussing about it. ( Relative clause with preposition)

=> The  ……………………………………………………………………………

6. House prices have risen dramatically this year.

=> There has been …………………………………………………………………

7. He had a very traditional upbringing, didn’t he?  ( using the word: traditionally)

=> He …………………………………………………………..?

8. I only recognized him when he came into light.

=>Not until ……………………………………………………………………

9. They left early because they didn’t want bự get caught in the traffic.           ( using the word: avoid)

=> They ……………………………………

10. She didn’t inherit anything under her uncle’s will.

=> Her uncle didn’t ……………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

1C 2D 3C 4A 5C 6C 7C 8B 9D 10A 11D 12C 13B 14A 15D 16D 17C 18B 19C 20A 21D 22B 23B 24A 25C 26A 27D 28C 29B 30B

There has been a dramatic rise (increase) in house prices this year.

7. He had a very traditional upbringing, didn’t he?  ( using the word: traditionally)

=> He …………………………………………………………..?

He was traditionally brought up/ was brought up traditionally, wasn’t he?

8. I only recognized him when he came into light.

=>Not until ……………………………………………………………………

 Not until he came into light did I recognize him.

9. They left early because they didn’t want bự get caught in the traffic.           ( using the word: avoid)

=> They ……………………………………

They left early in order bự avoid getting/being caught in the traffic.

10. She didn’t inherit anything under her uncle’s will.

=> Her uncle didn’t ……………………………………………………………….

 Her uncle didn’t leave her anything in his will.

2. Đề số 2

I. Listening (2.5 points)

Part 1: Listen bự the conversation about living in the countryside in Japan. Circle A, B or C bự answer each question( 1.0 point)

1. Where is Sam living now?

A. in England                                                B. in Japan                                        C. in Europe

2. What does he like about the village?

A. the mountains                              B. the ocean                                     C. the pollution

3. How does he feel about the people in the village?

A. difficult                                          B. friendly                                          C. easy

4. Which among these is true about Sam’s attitude towards the weather in the village?

A. He likes it very much.                 B. He thinks it is comfortable.        C. He hates it.

Part 2:Listen and write in the missing words(1.5 points)

On October 4th, …………..(1), Moscow radiobroadcast the news of the tremendous achievement, the former Soviet Union ……………(2)  the world’s first artificial satellite. The Russian word “Sputnik” in one day …………….(3) an International word. Since that time, the former Soviet Union has launched many other heavier sputniks and rockets bự trail the path of man and the stars.

The whole world was waiting for the first manned space………….(4). Few people doubted that it would happen in the former Soviet Union. Nevertheless, the actual flight came as a complete surprise. On April 12, …………(5), Soviet pilot, Yuri Gagarin, took mankind’s first step into space. This historical event has proved that man can reach out and touch the distance stars and ……………………(6) the secrets of the universe.

Answers:

1…………..                                                                 3………………..                                              5……………                      

2………….                                                                 4………………..                                              6……………                      

II. READING(2.5 points):

Part 1: Read the message and notices and then, choose the correct explanation(1,25 points)  

 1.

Claire,

Tom needs bự get the concert tickets. If you don’t want bự go, can you tell him? If he doesn’t hear from you, he’ll buy you one.

* What does the message mean?

A. Tom want Claire bự get a concert ticket for him.

B. Tom will get Claire a ticket unless she tells him not bự.

C. Tom can’t go bự the concert and wants Claire bự use his ticket.

2.

PLAYERS WANTED

for Friday’s basketball match against Barton College – can YOU help the team? Come bự the gym at 3 p.m. today, whatever your màn chơi

* What does it say?

A. The basketball team only wants bự see experienced players

B. There aren’t enough team members available on Friday.

C. The Barton College team will visit the gym later today.

3.

Take bicycles for repair  bự

side entrance of cửa hàng.

Front entrance for

sales only.

* What does this sign mean?

A. Use the side  entrance if your bicycle needs mending.

B. Use either entrance if you want bự buy a bicycle. 

C. Use the side entrance if the front entrance is closed. . 

1.

Trip cancelled on Thursday.     Go bự office for refund 

* What does the sign mean?

A. If you haven’t  paid for Thursday’s trip, you should go bự the office.

B. The trip which was cancelled will now take place on Thursday

C.  You can get the money you paid for Thursday’s trip from the office

2.

Please ring bell once and wait for door bự open automatically

* What does it say?

A. The door will open after you ring the bell.

B. Someone will open the door when you ring the bell.

C. You can open the door after ringing the bell.

Part 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions(1.25 points)

Basketball was invented by James Naismith in 1891. Naismith wanted bự make a game that could be played indoors. He remembered a game he used bự play in his childhood. He developed that game bự make basketball.

Basketball is played on a basketball court. There is a backboard with an iron basket at each end of the court. The basket is 10 feet high. The only other equipment is a basketball.

Naismith made 13 rules bự guide the game. There are 5 people on each team .Basketball players must dribble the ball. The goal of this game is bự put the ball into the other team’s basket and bự earn points. The team with the most points wins the game.

Basketball is now very popular all over the world. America has very good teams in the National Basketball Association (NBA).

1. The word “indoors” in paragraph 1 is closest in meaning bự __________.

A. at the door                 B. inside a building   C. out of the door        D. through the door

2. The word “He” in line 2 refers bự  __________.

A. Basketball     B. Basketball Association                        C. James Naismith                 D. America

3. The purpose James Naismith invented basketball was __________

A. bự remember his childhood.

B. bự make a game that could be played indoors.

C. bự develop it into a popular game throughout the word.      

D.bự make 13 rules bự guide the game.

4. There are   __________ players on each team

A. five        B. thirteen     C. eleven       D. ten

C. bự teach people how bự play basketball . 

D. bự show how popular basketball is now.

5. All of the following are true about basketball EXCEPT

A. Basketball is enjoyed everywhere in the world.        

B. There are 13 rules bự follow when playing basketball

C. The equipment of the basketball game is a court and a basketball

D. America has no good teams in the National Basketball Association.

III. Vocabulary – Pronunciation and Grammar : (2.5points)

Part 1: . Choose the word whose underlined part pronounced differently from the others (0,5 point ) :

1. A. wanted                B. parked                     C. stopped                   D. watched

2. A. helps                   B. laughs                      C. proves                     D. cooks 

3. A. hunting               B. honest                    C. high                        D. hill

4. A. nurses              B.  manages             C.  dances                 D. recycles

5.  A. kind                 B. sign.                       C. children            D. line

Part 2:Circle the best answer (2 points):

1. Your father took this photo on holiday, ………………?

A. didn’t she              B. doesn’t he             C. didn’t he                D. isn’t he

2.  Mr. David, _______ comes from England, has never been bự Vietnam.

      A. whom               B. who                          C. that                          D. whose

3.   Swimming is a (an) …………………. sport.

            A. appreciating                     C. running                 C. aquatic                  D. event

4.  Mary and Peter will be going there again next years,…………………. ?

                 A. will they                  B. won’t they                 C. will not they    D.won’t Mary and Peter

5.The girl ………… the piano is Mary.

                A. is played                       B. play                        C. played                   D. playing

6.  I enjoy my job because I like the people with………………… I work.

                A. whom.                          B. who.                       C. which.                 D. that.

7.A ………….. is a person who plays the guitar.

                 A. guitarist                       B. collector                C. singer                    D. drummer  

8. Hobbies are the things we like bự do in our không tính phí time.

A. busy                          B. spare                          C. good                          D. comfortable

IV. Writing (2,5 points ):

Part 1: Choose the underlined word or phrase (A,B,C or D) that need correcting (1.0 point)

1. The singer about who I told you yesterday is coming here tomorrow.

                       A              B                             C                              D

2 . No one invited bự the party can come, can’t they?

                     A            B                              C      D

3. Members of your family have very close relationship with each other, haven’t they?

                                          A                            B             C                          D

4. Although his poor health, Mr. Brown still works hard bự support his family.

          A                B                                         C                        D

Part 2:Rewrite these sentences , using given words , so that the meaning stays the same(1.5 points)

1. ” We will go out with you if it doesn’t rain” they said bự me.

They told me ……………………………………………………………………………………………………………….

2.  His mother takes him bự school everyday.

It ………………………………………………………………………………………………………………………………..

3.  The girl is very good at biology. Her mother is a physician.

………………………………… whose ……………………………………………………………………………………..

4.The man was very kind. I got the present from him.

……………………………………  from whom …………………………………………………………………………..

5.  ” If you did not come, they would be very disappointed” the man said bự his son.

The man told his son …………………………………………………………………………………………….

6. We have an apartment which overlooks the park.

…………………………………………………………..overlooking ……………………………..

ĐÁP ÁN

I. LISTENING  

Part 1; (0.25 point for each correct answer)

1. B                             2. A                             3. B                             4. C

Part 2; (0.25 point for each correct word)

1. 1957           2. launched              3. became     4.flight           5.1961                        6. discover           

On October 4th, 1957, Moscow radiobroadcast the news of the tremendous achievement, the former Soviet Union launched the world’s first artificial satellite. The Russian word “Sputnik” in one day became an International word. Since that time, the former Soviet Union has launched many other heavier sputniks and rockets bự trail the path of man and the stars

The whole world was waiting for the first manned space flight. Few people doubted that it would happen in the former Soviet Union. Nevertheless, the actual flight came as a complete surprise. On April 12, 1961, Soviet pilot, Yuri Gagarin, took mankind’s first step into space. This historical event has proved that man can reach out and touch the distance stars and discover the secrets of the universe…

II.READING

Part 1: (0.25 point for each correct answer)

1.C      2. A     3.B      4.B      5.A

Part 2: (0.25 point for each correct answer)

1B   2C    3B      4A     5D    

III. VOCABULARY- PRONUNCIATION AND GRAMMAR:

Part 1: (0.1 point for each correct answer)

1A      2C      3B       4.  D    5.C

Part 2: (0.25 point for each correct answer)

 1.C                 2.B                  3.C                  4.B                 

5.D                  6.A                  7.A                  8.B     

IV. WRITING

Part 1: .(0.25 point for each correct answer)

1.A                  2.C                  3.D                  4.A                 

Part 2: (0.25 point for each correct sentence)

1. They told me (that)they would go out with me if it didn’t rain.

2. It is every day that his mother takes him bự school

3.  The girl whose mother is a physician is very good at biology.   

4. The man from whom I got the present was very kind.   

5. The man told his son if he did not come, they would be very disappointed.

6. We have an apartment   overlooking the park.

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. skims                                 B. works                     C. sits                                     D. laughs

Question 2. A. fixes                                    B. pushes                  C. misses                  D. goes

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. knowledge            B. maximum              C. athletics                       D. marathon 

Question 4. A. excited                  B. interested               C. confident                D. memorable  

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions.

Question 5. My brother plays guitar……………………………..…. recreation only.

A. in                                                    B.  on                         C.for                           D. bự

Question 6. This multi-sport event is an occasion when friendship and ……. are built and promoted.

A. knowledge                        B. solidarity                         C. effort                      D. enthusiasm

Question 7. The Vietnamese participants always take part….. sports events with great enthusiasm.

A.at                                         B. on                           C. bự                            D. in

Question 8. Bill Gate,…………….. is the president of Microsoft Company, is a billionare.

A.who                                                                         B. whose                     C.whom                      D. that

Question 9. My uncle, an accomplished guitarist, taught me how bự play.

A. skillful                                        B. famous                  C. perfect                   D. modest

Question 10. Nearly 500 …………… from 11 nations took part in the first Asian Games in New Delhi, India.

A. viewers                                       B. spectators             C. athletes                D. watchers  

 Question 11. It was the cat……………..my mother bought yesterday.

A. who                                              B. that                                    C. what                      D. whose

Question 12. ……………….that he presented her a beautiful purse.

A.  It was on his mother’s birthday    B.  It on his mother’s birthday              

C.  His mother’s birthday         D.  On his mother’s birthday

Question 13. Scuba-diving and windsurfing are both …………… sports.

A.  field                                            B.  mountainous           C.  ground                 D.  aquatic

  Question 14. ……………..took my car.

A. It was you                    B. It were you                C. It was you that      D. It was you whom

Question 15. Lan classified her books ………….different categories.

A. in                                                B. into                           C. on                           D. for

Question 16. What do you do in your ……………..time? – I often listen bự music.

A. không tính phí                       B. spare                                C. leisure                   D. all are correct                  

IV. Choose the best answer A, B, C or D bự compete the following passage

My hobby is (17)………………..fish. I have a modest little glass fish tank where I keep a (18)……………… of little fish. Some of them were bought (19)………………the cửa hàng while some (20)……………… were collected from the rice field near my house. They look so beautiful swimming about in the tank. I love watching them and my mother loves watching them, too.

Question 17. A. keep         B. kept                                    C. keeps                              D. keeping

Question 18. A. various     B. variety                              C. vary                                  D. variously

Question 19. A. from         B. on                                      C. with                                  D. of

Question 20. A. other         B. others                               C. another                           D. else

B. WRITING

I. Put the verbs in brackets in their correct tenses

Question 21. In all the world, there (be) ………….only 14 mountains that (reach) …………..above 8,000 meters. (are/ reach)

Question 22. He sometimes (come) ……….bự see his parents. (comes)

Question 23. When I (come) …………, she (leave)………….for Dalat ten minutes ago. (came/ had left)

Question 24. My grandfather never (fly) ………in an airplane, and he has no intention of ever doing so. (flies)

Question 25. That book (be) …………..on the table for weeks. You (not read)…………….. it yet ? (has been / haven’t you read)

Question 26. He told me that he (take) …..a trip bự California the following week. (would take)

Question 27.. I knew that this road (be) ……………..too narrow. (was)

Question 28. Right now I (attend)……………class. Yesterday at this time I (attend) ……………..class. (am attending/ was attending)

Question 29. London (change) …………….a lot since we first (come) …………….bự live here. (has changed/ came)

Question 30. Margaret was born in 1950. By last year, she (live) ……………on this earth for 55 years . (has lived)

II. Put the verbs in brackets in their correct forms

Question 31. Although he’s a beginner, he played with ………….. (ENTHUSIASTIC) enthusiasm

Question 32. There are 50 ……………… in the talent contest. (COMPETE) competitors

Question 33. Uncle Ho is well-known for ………….. . (MODEST) modesty

Question 34. His words and behavior strongly reveals his ………………background.(EDUCATE) educational

Question 35. We are looking for someone who is good at ………….stories bự children. (TELL) telling

–(Nội dung đầy đủ, cụ thể vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

4. Đề số 4

Choose the word with different pronunciation of the underlined part (0.6p)

1. A. idea                   B. night                      C. shrine                    D. splendid

2. A. behaves                       B. coughs                 C. roofs                      D. notebooks

3. A. month               B. 3the                     C. seventh                D. thank

Choose the word with different stress pattern (0.4p)

1. A. satellite             B. gymnast                C. require                  D. necklace

2. A. international    B. historical               C. preparation                       D. entertainment

Choose the best answer bự complete each of the following sentences (2ps)

1. I looked very carefully and I ___________see a figure in the distance.

    A. can                    B. could                     C. couldn’t                 D. can’t

2. There is a shortage of water in many places in the world, ____________?

    A. isn’t there         B. is there                  C. is it                         D. isn’t it

3. Before Gagarin’s historic flight, there were still ____________uncertainties.

    A. greatly               B. largely                   C. enormously                      D. enormous

4. She is often playing around, ____________a special area for one of the Royals.

    A. makes               B. bự make                 C. making                  D. made

5. _________ Jim _________Carol are on holiday.

    A. Both/and                      B. Not only/but also C. Neither/nor                       D. Either/or

6. She hasn’t got time bự play with her children and________________.

    A. her husband has, too                         B. her husband has neither

    C. her husband has either                                 D. her husband hasn’t either

7. It was the man __________gave her the book.

    A. whom                B. that                        C. which                    D. whose

8. The girl ___________over there is our new classmate.

    A. stands               B. bự stand                 C. stood                     D. standing

9. The number of ___________ has been increasing during the five-decade history of the Asian Games.

    A. player                B. participants                      C. athlete                   D. competitor

10. Linda: The pollution problem is very complicated because much pollution is caused by things that benefit people.

     Mary: ___________

A. Are you kidding?                               B. There is no doubt about that.

C. Thanks. I can’t agree with you more.          D. That’s OK.

Find out mistake that needs correcting in each of the following sentences (1p)

1. We haven’t seen each other from we left school.

2. Before he died, Linus Pauling had wins two Nobel Prizes; the 1954 Nobel Prize in Chemistry and the 1962 Nobel Peace Prize.

3. It is believed that in the near future robots will be used bự doing things such as cooking.

4. Neil Armstrong was the first man stepping on the moon.

5. The life in the country is more much comfortable than that in the city.

Rewrite sentences without changing their meanings (2ps)

1. The Prince kissed my younger sister at the party.

It was ………………………………………………………………………………………………

2. George doesn’t smoke and he doesn’t drink.

George neither……………………………………………………………………………………..

3. The girl comes from Britain. We are going bự see her.

The girl…………………………………………………………………………………………….

4. The song was interesting. We listened bự it last night.

The song bự…………………………………………………………………………………………

5. People think that he is very clever.

He is thought………………………………………………………………………………………

Read the passage and give the answer bự each question (2ps)

COLORS

Colors are one of the most exciting experiences in life. I love them, and they are just as important bự me as emotions are. Have you ever wondered how the two are so intimately related?

Color directly affects your emotions. Color both reflects the current state of your emotions, and is something that you can use bự improve or change your emotions. The color that you choose bự wear either reflects your current state of being, or reflects the color or emotion that you need.

The colors that you wear affect you much more than they affect the people around you. Of course they also affect anyone who comes in contract with you, but you are the one saturated with the color all day. I even choose items around me based on their color. In the morning, I choose my clothes based on the color or emotion that I need for the day. So you can consciously use color bự control the emotions that you are exposed bự, which can help you bự feel better.

Color, sound, and emotions are all vibrations. Emotions are literally energy in motion; they are meant bự move and flow. This is the reason that real feelings are the fastest way bự get your energy in motion. Also, flowing energy is exactly what creates healthy cells in your body. So, the fastest way bự be healthy is bự be open bự your real feelings. Alternately, the fastest way bự create disease is bự inhibit your emotion.

1. What does color directly affect?

……………………………………………………………..

2. Who is more influenced by colors you wear?

A. Your family                  B. You                        C. The people around you             D. You friends

3. Are color, sound, and emotions all vibrations?

………………………………………………………………..

4. According bự this passage, what creates disease?

A. Wearing the color black                                B. Exposing yourself bự bright color

C. Being open bự your emotions                       D. Inhibiting your emotions

5. The term “they” in paragraph 3 refers bự ___________.

A. emotions                      B. colors                                C. vibrations                          D. people

Choose the best answer for each question bự complete the paragraph below (1p)

Linda lives alone in London, with her wonderful collection. She has been collecting all the royal mementoes (1)___________1960 when she saw the wedding of Princess Margaret on TV. The first things she bought were a disk with the Queen’s head in the centre, and a few Coronation mugs bự go with it. It takes all her spare time (2)__________ everything clean and dusted.  It keeps her (3)_________for hours, and the visitors who come, mainly foreign ones, never get tired of talking about her Royal family. Once she was in a cửa hàng and the cửa hàng keeper was drinking his tea from a lovely Coronation mug. She offered bự buy it from him (4)_________he was not interested. So she went out bự a cửa hàng nearby and bought a very (5)________ mug and exchanged it for his Coronation mug. She just wanted bự put the mug in its proper home.

1. A. in                                   B. since                                 C. from                                   D. for

2. A. bự keep                         B. keeping                             C. bự keeping                        D. in keeping

3. A. amusing                       B. interesting                        C. amused                             D. afraid

4. A. and                    B. when                                 C. although                           D. but

5. A. cheap               B. inexpensive                                 C. ugly                                   D. expensive

 Using suggested words bự complete the sentences about Albert Einstein below (1p)

–(Nội dung đầy đủ, cụ thể vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

Choose the word with different pronunciation of the underlined part (0.6p) (0.2/sentence)

1.D 2.A 3.B

Choose the word with different stress pattern (0.4p) (0.2/sentence)

1.C 2.B

Choose the best answer bự complete each of the following sentences (2ps) (0.2/sentence)

1.B 2.A 3.D 4.C 5.A 6.D 7.B 8.D 9.B 10.B

Find out mistake that needs correcting in each of the following sentences (1p) (0.2/sentence)

1.C 2.C 3.C 4.B

Rewrite sentences without changing their meanings (2ps) (0.4/sentence)

1. It was my younger sister that/who/whom the Prince kissed at the party.

2. George neither smokes nor drinks.

3. The girl (who/whom/that) we are going bự see comes from Britain.

4. The song bự which we listened last night was interesting.

5. He is thought bự be very clever.

Read the passage and give the answer bự each question (2ps) (0.4/sentence)

1. Color directly affects your emotions.

2.B

3. Yes, they are.

4. D

5. B

Choose the best answer for each question bự complete the paragraph below (1p) (0.2/sentence)

1.B 2.A 3.C 4.D 5.D

Using suggested words bự complete the sentences about Albert Einstein below (1p) (0.2/sentence)

1. Albert Einstein was born on March 144, 1879 in Germany.

2. He developed the theory of relativity which influenced / had influence on the philosophy of science.

3. Einstein was good at Maths and Physics when he was young.

4. He received the Nobel Physics Prize in 1921.

5. He died at/in the hospital at the age of 76.

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. stopped

B. suggested  

C. needed

D. discarded

Question 2:

A. dam

B. alternative   

C.  landscape 

D. capture

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 4:

A. occasion

B. together

C. develop

D. volleyball

Question 5:

A. billboard

B. measure

C. reveal

D. program

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 6: 

 

It was at the cửa hàng which she bought a wonderful present for him on his birthday.

A.  It was                     B. which               C.   a wonderful present               D. him

Question 7: 

 

On 15th October in 2003, China launched  its first manned spacecraft  into space,  wasn’t it ?

A. On                          B.  launched          C. its first manned spacecraft       D. wasn’t it 

Question 8:

If  he would be  taller , he would be a  good basketball player 

A. would be              B. taller                    C. a                                        D. basketball player 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions.

Question 9:

 

Could you please provide us……………… some more mordern equipment?

A. for                           B. by                            C. at                                 D. with

Question 10:

 

Do you remember the time ……………we first visited London?

A. which                    B. when                      C. that                          D. on that

Question 11:

 

Hunting  for meat and burning forests for soils……..wildlife.

A. protect                   B. conserve                 C. destroy                    D. survive

Question 12:

 

…………….energy is one that comes from sun.

A. Wind                     B. Wave                     C. Nuclear                    D. Solar

Question 13:

 

The woman ____________I was looking smiled.

A. at which                  B. at whom              C. for whom                  D. at whose

Question 14:

 

The cửa hàng ____________really good meat is on Tran Hung Dao Street.

A. sold                      B. sell                           C. be sold                     D. selling

Question 15

On the beach, we not only swam _________ sunbathed.

A. nor                         B. and                             C. but also              D. neither

Question 16:

 

The Great Pyramid is believed ………..over a 20- year period.

A. bự have been built      B. bự build           C. being                         D. bự be being built

Question 17:

No one gave you a book on your birthday, _______?

A. didn’t they           B. did they                C. did them              D. didn’t them

Question 18:

A visit bự the Great Wall will certainly bring tourists great ______ in each step of the wall.

A. excite                   B. exciting               C. excitement                       D. excited

Question 19:  

National Parks protect and ………… the natural beauty of the land.

 A. fire                      B. devastate           C. destroy                        D. preserve

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

Soccer, which  is the most (20)…………….sport on an international màn chơi, consists of  two teams who use all but their hands bự move an inflated ball towards goals at opposite ends of a field. The goalkeeper is the only player who may handle the (21) ……… . The other players maneuver the ball mostly with their (22) ……………., but are also known bự readily use their heads and other parts of  their bodies, excluding their (23)……………Soccer has attracted numerous players and spectators, and is known as (24)…………….in very country outside the United States.

Question 20:

A. unpopular          B. uncommon       C. popular        D. common

Question 21:

A. goal                   B. ball                   C. match          D. field

Question 22:

A. heads                 B. hands                C. foot             D. feet

Question 23:

A. hands                B. heads                 C. foot             D. feet

Question 24:  

A. baseball            B. football              C. soccer          D. basket ball

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges.

Question 25:

“Would you like bự meet Mrs. Bruce?”     “Yes,………………”

A. I can make an appointment with her         B. I’d love bự

C. I find it very interesting                             D. I don’t know where she lives

Question 26:

“Thanks a lot for your help.”         “……………………..”

A. Don’t mention it                                     B. Oh, that  is too bad

C. Oh, I’m sorry bự hear that                       D. Of course

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) 

 in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 27:

The Great Pyramid of Giza is one of the, famous man-made wonders of the world.

A. artificial                 B. natural                  C. modern              D. enternal

Question 28:

Once in a while I visit my grandparents on the farm and stay there for some days.

A. Regularly               B. Sometimes            C. Usually                   D. Rarely

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 29:

Polluted water and increased water temperatures have driven many species bự the verge of extinction.

A. enriched                  B. contaminated        C. purified                    D. strengthened

Question 30:

We offer a speedy and secure service of transfering money in less than 24 hours

A. uninterested            B. unsure                   C. slow                         D. open.

–(Nội dung đầy đủ, cụ thể vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

1A 2B 4D 5C 6B 7D 8A 9D 10B 11C 12D 13B 14D 15C

16A 17B 18C 19D 20C 21B 22D 23A 24B 25B 26A 27A 28B 29C 30B

31D 32A 33A 34A 35B 36B 37C 38A 39B 40C 41D 42C

43B 44C 45B 46C 47C 48D 49C 50D

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Lê Lợi. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Du
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Ngô Quyền
  • Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Trần Hưng Đạo

Chúc các em học tập tốt!

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021 Trường THPT Lê Lợi

Nhằm mục tiêu có thêm tài liệu cung ứng giúp các em học trò lớp 11 có tài liệu ôn tập đoàn luyện sẵn sàng cho kì thi HK2 sắp đến. Du Học Mỹ Âu giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Lê Lợi với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích cho các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT LÊ LỢI

ĐỀ THI HỌC KỲ II NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1. A. popular                        B. music                     C. pursuit                   D. solitude

2. A. sport                            B. course                   C. outdoor                 D. world

3. A. agreed                      B. organised             C. based                    D. listened

Circle the word that has stress pattern different from that of the other words.

4  A.  cultivation                     B. endangered            C.  protect                         D.  survive

5  A.  alternative                     B. consumption           C. satisfaction                  D.  athletics

Circle the best answer for each sentence.

6.We have bought extra food ______ our friends stay bự dinner.

A. provided                      B. if                             C. in case                  D. as long as

7. Have you seen the money…………… was on the table?

A. where                   B. Who                         C. Which                    D. whom

8. The Massachusetts State House, ______ in 1798, was the most distinguished building in the United States at that time.

A. completing      B. which was completed     C. was completed    D. bự be completed

9. . ……………that the capital of South Carolina was moved from Charleston bự Columbia.

A. In 1790 was            B. There was in 1790     C. In 1790            D. It was in 1790

10. The man ……………….. over there is one of the most kind-heated person in this area.

       A. working                       B. is working                C. who working            D. has been working  

11. Norman Weiner, ______ mathematician and logician, had an important role in the development of the computer.

A. who as a               B. was a                                 C. whom a                 D. a

12. ______ in large quantities in the Middle East, oil became known as black gold because of the large profit it brought.

A. Discovering    B. which was discovered    C. Discovered           D. That when discovered

Choose the word or phrase- A, B, C or D – that needs correcting.

13. Natural resources provide the raw material are needed bự produce finished goods.

  A                                                                       B         C                       D

14.It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting bự pass the exam.

                                                    A                                B                                         C                        D

15. Sophia was horse riding with friends in the park when she fell on the ground and had broken her leg.

                               A                    B                                               C                                      D

16. It was in 1971 that transatlantic supersonic transportation became commercially availability.

               A                                                  B                                 C                                D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

17. The astronauts were able bự send the information back bự the earth.

A. spaceships                 B. space stations     C. spacemen                        D. space shots

18. Setting off on an expedition without thorough preparation and with inadequate equipment is tempting fate.

A. losing heart                      B. taking a risk                      C. going round in circles     D. having panic

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

19. That Gagarin flied into space attracted many scientists all over the world.

A. paid attention                                     B. invited                               C. didn’t paid attention        D. supported

20. Language teaching in the United State is base on the idea that the goal of language acquisition is communicative complete.            

A. not good at socializing.                                             B. unable bự understand

C. excellent in orating in front of others                                  D. incapable of working with words

Read and fill in the blanks with the beast answer.

      Up bự now, Thailand (1)         the host country of the Asian Games four times. In 1966, Thailand held the Games for the first time. It was the 5th Games with 18 countries (2) _____ . In 1970, South Korea dropped its plan bự host the games (3)        security threats from North Korea, and the (4)                host Thailand administered the Games in Bangkok using the funds of South Korea. In 1978, Pakistan dropped its plan bự host the Games due bự conflicts with Bangladesh and Indian. Thailand (5)                bự help and the Games were held in Bangkok. The 13th Asian Games was held in Bangkok, Thailand from 6 bự 20 December 1998.

21. A. is                      B. will be                    C. was                                    D. has been

22.  A. bự compete   B. competing                         C. competed             D. compete

23. A. as                     B. due bự                    C. because                D. despite

24. A. previous          B. advanced              C. old                          D. before

25. A. suggested      B. advised                 C. offered                  D. made

Read the passage carefully, then choose the correct answer.

The natural world is under violent assault from man.

The seas and rivers are being poisoned by radioactive wastes, by chemical discharges and by the dumping of dangerous toxins and raw sewage. The air we breathe is polluted by smoke and fumes from factories and motor vehicles; even the rain is poisoned.

It’s little wonder forests and lakes are being destroyed and everywhere wildlife is disappearing. Yet the destruction continues.

Governments and industries throughout the world are intensifying their efforts bự extract the earth’s mineral riches and bự plunder its living resources. The great rainforests and the frozen continents alike are seriously threatened. And this despite the warnings of the scientific community and the deep concern of millions of ordinary people.

Despite the fact, too, that we can create environmentally-clean industries, harness the power of the sun, wind and waves for our energy needs and manage the finite resources of the Earth in a way that will safeguard our future and protect all the rich variety of life forms which share this planet with us.

But there is still hope. The forces of destruction are being challenged across the globe – and at the spearhead of this challenge is Greenpeace.

Wherever the environment is in danger, Greenpeace has made a stand.

Its scientific presentations and peaceful direct actions at sea and on land have shocked governments and industri1es into an awareness that Greenpeace will not allow the natural world bự be destroyed. Those actions, too, have won the admiration and support of millions.

Now you can strengthen the thin green line; you can make your voice heard in defence of the living world by joining Greenpeace today. Thank God someone’s making waves.

26. Which of these statements is not made?

A. Drinking water is polluted.                          B. Radioactive waste poisons the sea.

C. Sewage isn’t processeD.                            D. Cars and factories poison the air.

27. The writer ___________.

A. is surprised that the rain is poisoned      

B. is unsured why the air is polluted

C. wonders why the natural world is being destroyed

D. understands why forests and lakes are being destroyed

28. Rainforests are being destroyed because governments and industries ______.

A. are unaware of what they’re doing wrong           B. are rich and powerful

C. choose bự ignore criticism                          D. basically care about the environment

29. The earth’s resources __________.

A. should only be for people                           B. can be made bự last longer

C. will last forever                                             D. belong bự just humans and animals

30. Governments and industries ___________.

A. don’t know what Greenpeace thinks

B. are forced bự understand the problems by Greenpeace

C. can easily ignore Greenpeace                  D. misunderstand what Greenpeace thinks

WRITING:

1. We are studying at Thanh Son High School which was established over 50 years. (Reduced)

=> We ……………………………………………………

2. Nam and Binh are cheating in exams . (Subject focus)

=> It …………………………………

3. Shakespeare is well-known all over the world. He was born in England. (Relative clause)

=> Shakespeare,  ……………………………………………………………………………………………

4. He is working in the garden. ( Adverbial focus)

=> It  ……………………………………………………

5. The film is very interesting. We are discussing about it. ( Relative clause with preposition)

=> The  ……………………………………………………………………………

6. House prices have risen dramatically this year.

=> There has been …………………………………………………………………

7. He had a very traditional upbringing, didn’t he?  ( using the word: traditionally)

=> He …………………………………………………………..?

8. I only recognized him when he came into light.

=>Not until ……………………………………………………………………

9. They left early because they didn’t want bự get caught in the traffic.           ( using the word: avoid)

=> They ……………………………………

10. She didn’t inherit anything under her uncle’s will.

=> Her uncle didn’t ……………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

1C 2D 3C 4A 5C 6C 7C 8B 9D 10A 11D 12C 13B 14A 15D 16D 17C 18B 19C 20A 21D 22B 23B 24A 25C 26A 27D 28C 29B 30B

There has been a dramatic rise (increase) in house prices this year.

7. He had a very traditional upbringing, didn’t he?  ( using the word: traditionally)

=> He …………………………………………………………..?

He was traditionally brought up/ was brought up traditionally, wasn’t he?

8. I only recognized him when he came into light.

=>Not until ……………………………………………………………………

 Not until he came into light did I recognize him.

9. They left early because they didn’t want bự get caught in the traffic.           ( using the word: avoid)

=> They ……………………………………

They left early in order bự avoid getting/being caught in the traffic.

10. She didn’t inherit anything under her uncle’s will.

=> Her uncle didn’t ……………………………………………………………….

 Her uncle didn’t leave her anything in his will.

2. Đề số 2

I. Listening (2.5 points)

Part 1: Listen bự the conversation about living in the countryside in Japan. Circle A, B or C bự answer each question( 1.0 point)

1. Where is Sam living now?

A. in England                                                B. in Japan                                        C. in Europe

2. What does he like about the village?

A. the mountains                              B. the ocean                                     C. the pollution

3. How does he feel about the people in the village?

A. difficult                                          B. friendly                                          C. easy

4. Which among these is true about Sam’s attitude towards the weather in the village?

A. He likes it very much.                 B. He thinks it is comfortable.        C. He hates it.

Part 2:Listen and write in the missing words(1.5 points)

On October 4th, …………..(1), Moscow radiobroadcast the news of the tremendous achievement, the former Soviet Union ……………(2)  the world’s first artificial satellite. The Russian word “Sputnik” in one day …………….(3) an International word. Since that time, the former Soviet Union has launched many other heavier sputniks and rockets bự trail the path of man and the stars.

The whole world was waiting for the first manned space………….(4). Few people doubted that it would happen in the former Soviet Union. Nevertheless, the actual flight came as a complete surprise. On April 12, …………(5), Soviet pilot, Yuri Gagarin, took mankind’s first step into space. This historical event has proved that man can reach out and touch the distance stars and ……………………(6) the secrets of the universe.

Answers:

1…………..                                                                 3………………..                                              5……………                      

2………….                                                                 4………………..                                              6……………                      

II. READING(2.5 points):

Part 1: Read the message and notices and then, choose the correct explanation(1,25 points)  

 1.

Claire,

Tom needs bự get the concert tickets. If you don’t want bự go, can you tell him? If he doesn’t hear from you, he’ll buy you one.

* What does the message mean?

A. Tom want Claire bự get a concert ticket for him.

B. Tom will get Claire a ticket unless she tells him not bự.

C. Tom can’t go bự the concert and wants Claire bự use his ticket.

2.

PLAYERS WANTED

for Friday’s basketball match against Barton College – can YOU help the team? Come bự the gym at 3 p.m. today, whatever your màn chơi

* What does it say?

A. The basketball team only wants bự see experienced players

B. There aren’t enough team members available on Friday.

C. The Barton College team will visit the gym later today.

3.

Take bicycles for repair  bự

side entrance of cửa hàng.

Front entrance for

sales only.

* What does this sign mean?

A. Use the side  entrance if your bicycle needs mending.

B. Use either entrance if you want bự buy a bicycle. 

C. Use the side entrance if the front entrance is closed. . 

1.

Trip cancelled on Thursday.     Go bự office for refund 

* What does the sign mean?

A. If you haven’t  paid for Thursday’s trip, you should go bự the office.

B. The trip which was cancelled will now take place on Thursday

C.  You can get the money you paid for Thursday’s trip from the office

2.

Please ring bell once and wait for door bự open automatically

* What does it say?

A. The door will open after you ring the bell.

B. Someone will open the door when you ring the bell.

C. You can open the door after ringing the bell.

Part 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions(1.25 points)

Basketball was invented by James Naismith in 1891. Naismith wanted bự make a game that could be played indoors. He remembered a game he used bự play in his childhood. He developed that game bự make basketball.

Basketball is played on a basketball court. There is a backboard with an iron basket at each end of the court. The basket is 10 feet high. The only other equipment is a basketball.

Naismith made 13 rules bự guide the game. There are 5 people on each team .Basketball players must dribble the ball. The goal of this game is bự put the ball into the other team’s basket and bự earn points. The team with the most points wins the game.

Basketball is now very popular all over the world. America has very good teams in the National Basketball Association (NBA).

1. The word “indoors” in paragraph 1 is closest in meaning bự __________.

A. at the door                 B. inside a building   C. out of the door        D. through the door

2. The word “He” in line 2 refers bự  __________.

A. Basketball     B. Basketball Association                        C. James Naismith                 D. America

3. The purpose James Naismith invented basketball was __________

A. bự remember his childhood.

B. bự make a game that could be played indoors.

C. bự develop it into a popular game throughout the word.      

D.bự make 13 rules bự guide the game.

4. There are   __________ players on each team

A. five        B. thirteen     C. eleven       D. ten

C. bự teach people how bự play basketball . 

D. bự show how popular basketball is now.

5. All of the following are true about basketball EXCEPT

A. Basketball is enjoyed everywhere in the world.        

B. There are 13 rules bự follow when playing basketball

C. The equipment of the basketball game is a court and a basketball

D. America has no good teams in the National Basketball Association.

III. Vocabulary – Pronunciation and Grammar : (2.5points)

Part 1: . Choose the word whose underlined part pronounced differently from the others (0,5 point ) :

1. A. wanted                B. parked                     C. stopped                   D. watched

2. A. helps                   B. laughs                      C. proves                     D. cooks 

3. A. hunting               B. honest                    C. high                        D. hill

4. A. nurses              B.  manages             C.  dances                 D. recycles

5.  A. kind                 B. sign.                       C. children            D. line

Part 2:Circle the best answer (2 points):

1. Your father took this photo on holiday, ………………?

A. didn’t she              B. doesn’t he             C. didn’t he                D. isn’t he

2.  Mr. David, _______ comes from England, has never been bự Vietnam.

      A. whom               B. who                          C. that                          D. whose

3.   Swimming is a (an) …………………. sport.

            A. appreciating                     C. running                 C. aquatic                  D. event

4.  Mary and Peter will be going there again next years,…………………. ?

                 A. will they                  B. won’t they                 C. will not they    D.won’t Mary and Peter

5.The girl ………… the piano is Mary.

                A. is played                       B. play                        C. played                   D. playing

6.  I enjoy my job because I like the people with………………… I work.

                A. whom.                          B. who.                       C. which.                 D. that.

7.A ………….. is a person who plays the guitar.

                 A. guitarist                       B. collector                C. singer                    D. drummer  

8. Hobbies are the things we like bự do in our không tính phí time.

A. busy                          B. spare                          C. good                          D. comfortable

IV. Writing (2,5 points ):

Part 1: Choose the underlined word or phrase (A,B,C or D) that need correcting (1.0 point)

1. The singer about who I told you yesterday is coming here tomorrow.

                       A              B                             C                              D

2 . No one invited bự the party can come, can’t they?

                     A            B                              C      D

3. Members of your family have very close relationship with each other, haven’t they?

                                          A                            B             C                          D

4. Although his poor health, Mr. Brown still works hard bự support his family.

          A                B                                         C                        D

Part 2:Rewrite these sentences , using given words , so that the meaning stays the same(1.5 points)

1. ” We will go out with you if it doesn’t rain” they said bự me.

They told me ……………………………………………………………………………………………………………….

2.  His mother takes him bự school everyday.

It ………………………………………………………………………………………………………………………………..

3.  The girl is very good at biology. Her mother is a physician.

………………………………… whose ……………………………………………………………………………………..

4.The man was very kind. I got the present from him.

……………………………………  from whom …………………………………………………………………………..

5.  ” If you did not come, they would be very disappointed” the man said bự his son.

The man told his son …………………………………………………………………………………………….

6. We have an apartment which overlooks the park.

…………………………………………………………..overlooking ……………………………..

ĐÁP ÁN

I. LISTENING  

Part 1; (0.25 point for each correct answer)

1. B                             2. A                             3. B                             4. C

Part 2; (0.25 point for each correct word)

1. 1957           2. launched              3. became     4.flight           5.1961                        6. discover           

On October 4th, 1957, Moscow radiobroadcast the news of the tremendous achievement, the former Soviet Union launched the world’s first artificial satellite. The Russian word “Sputnik” in one day became an International word. Since that time, the former Soviet Union has launched many other heavier sputniks and rockets bự trail the path of man and the stars

The whole world was waiting for the first manned space flight. Few people doubted that it would happen in the former Soviet Union. Nevertheless, the actual flight came as a complete surprise. On April 12, 1961, Soviet pilot, Yuri Gagarin, took mankind’s first step into space. This historical event has proved that man can reach out and touch the distance stars and discover the secrets of the universe…

II.READING

Part 1: (0.25 point for each correct answer)

1.C      2. A     3.B      4.B      5.A

Part 2: (0.25 point for each correct answer)

1B   2C    3B      4A     5D    

III. VOCABULARY- PRONUNCIATION AND GRAMMAR:

Part 1: (0.1 point for each correct answer)

1A      2C      3B       4.  D    5.C

Part 2: (0.25 point for each correct answer)

 1.C                 2.B                  3.C                  4.B                 

5.D                  6.A                  7.A                  8.B     

IV. WRITING

Part 1: .(0.25 point for each correct answer)

1.A                  2.C                  3.D                  4.A                 

Part 2: (0.25 point for each correct sentence)

1. They told me (that)they would go out with me if it didn’t rain.

2. It is every day that his mother takes him bự school

3.  The girl whose mother is a physician is very good at biology.   

4. The man from whom I got the present was very kind.   

5. The man told his son if he did not come, they would be very disappointed.

6. We have an apartment   overlooking the park.

3. Đề số 3

A. MULTIPLE CHOICE

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. skims                                 B. works                     C. sits                                     D. laughs

Question 2. A. fixes                                    B. pushes                  C. misses                  D. goes

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. knowledge            B. maximum              C. athletics                       D. marathon 

Question 4. A. excited                  B. interested               C. confident                D. memorable  

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions.

Question 5. My brother plays guitar……………………………..…. recreation only.

A. in                                                    B.  on                         C.for                           D. bự

Question 6. This multi-sport event is an occasion when friendship and ……. are built and promoted.

A. knowledge                        B. solidarity                         C. effort                      D. enthusiasm

Question 7. The Vietnamese participants always take part….. sports events with great enthusiasm.

A.at                                         B. on                           C. bự                            D. in

Question 8. Bill Gate,…………….. is the president of Microsoft Company, is a billionare.

A.who                                                                         B. whose                     C.whom                      D. that

Question 9. My uncle, an accomplished guitarist, taught me how bự play.

A. skillful                                        B. famous                  C. perfect                   D. modest

Question 10. Nearly 500 …………… from 11 nations took part in the first Asian Games in New Delhi, India.

A. viewers                                       B. spectators             C. athletes                D. watchers  

 Question 11. It was the cat……………..my mother bought yesterday.

A. who                                              B. that                                    C. what                      D. whose

Question 12. ……………….that he presented her a beautiful purse.

A.  It was on his mother’s birthday    B.  It on his mother’s birthday              

C.  His mother’s birthday         D.  On his mother’s birthday

Question 13. Scuba-diving and windsurfing are both …………… sports.

A.  field                                            B.  mountainous           C.  ground                 D.  aquatic

  Question 14. ……………..took my car.

A. It was you                    B. It were you                C. It was you that      D. It was you whom

Question 15. Lan classified her books ………….different categories.

A. in                                                B. into                           C. on                           D. for

Question 16. What do you do in your ……………..time? – I often listen bự music.

A. không tính phí                       B. spare                                C. leisure                   D. all are correct                  

IV. Choose the best answer A, B, C or D bự compete the following passage

My hobby is (17)………………..fish. I have a modest little glass fish tank where I keep a (18)……………… of little fish. Some of them were bought (19)………………the cửa hàng while some (20)……………… were collected from the rice field near my house. They look so beautiful swimming about in the tank. I love watching them and my mother loves watching them, too.

Question 17. A. keep         B. kept                                    C. keeps                              D. keeping

Question 18. A. various     B. variety                              C. vary                                  D. variously

Question 19. A. from         B. on                                      C. with                                  D. of

Question 20. A. other         B. others                               C. another                           D. else

B. WRITING

I. Put the verbs in brackets in their correct tenses

Question 21. In all the world, there (be) ………….only 14 mountains that (reach) …………..above 8,000 meters. (are/ reach)

Question 22. He sometimes (come) ……….bự see his parents. (comes)

Question 23. When I (come) …………, she (leave)………….for Dalat ten minutes ago. (came/ had left)

Question 24. My grandfather never (fly) ………in an airplane, and he has no intention of ever doing so. (flies)

Question 25. That book (be) …………..on the table for weeks. You (not read)…………….. it yet ? (has been / haven’t you read)

Question 26. He told me that he (take) …..a trip bự California the following week. (would take)

Question 27.. I knew that this road (be) ……………..too narrow. (was)

Question 28. Right now I (attend)……………class. Yesterday at this time I (attend) ……………..class. (am attending/ was attending)

Question 29. London (change) …………….a lot since we first (come) …………….bự live here. (has changed/ came)

Question 30. Margaret was born in 1950. By last year, she (live) ……………on this earth for 55 years . (has lived)

II. Put the verbs in brackets in their correct forms

Question 31. Although he’s a beginner, he played with ………….. (ENTHUSIASTIC) enthusiasm

Question 32. There are 50 ……………… in the talent contest. (COMPETE) competitors

Question 33. Uncle Ho is well-known for ………….. . (MODEST) modesty

Question 34. His words and behavior strongly reveals his ………………background.(EDUCATE) educational

Question 35. We are looking for someone who is good at ………….stories bự children. (TELL) telling

–(Nội dung đầy đủ, cụ thể vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

4. Đề số 4

Choose the word with different pronunciation of the underlined part (0.6p)

1. A. idea                   B. night                      C. shrine                    D. splendid

2. A. behaves                       B. coughs                 C. roofs                      D. notebooks

3. A. month               B. bathe                     C. seventh                D. thank

Choose the word with different stress pattern (0.4p)

1. A. satellite             B. gymnast                C. require                  D. necklace

2. A. international    B. historical               C. preparation                       D. entertainment

Choose the best answer bự complete each of the following sentences (2ps)

1. I looked very carefully and I ___________see a figure in the distance.

    A. can                    B. could                     C. couldn’t                 D. can’t

2. There is a shortage of water in many places in the world, ____________?

    A. isn’t there         B. is there                  C. is it                         D. isn’t it

3. Before Gagarin’s historic flight, there were still ____________uncertainties.

    A. greatly               B. largely                   C. enormously                      D. enormous

4. She is often playing around, ____________a special area for one of the Royals.

    A. makes               B. bự make                 C. making                  D. made

5. _________ Jim _________Carol are on holiday.

    A. Both/and                      B. Not only/but also C. Neither/nor                       D. Either/or

6. She hasn’t got time bự play with her children and________________.

    A. her husband has, too                         B. her husband has neither

    C. her husband has either                                 D. her husband hasn’t either

7. It was the man __________gave her the book.

    A. whom                B. that                        C. which                    D. whose

8. The girl ___________over there is our new classmate.

    A. stands               B. bự stand                 C. stood                     D. standing

9. The number of ___________ has been increasing during the five-decade history of the Asian Games.

    A. player                B. participants                      C. athlete                   D. competitor

10. Linda: The pollution problem is very complicated because much pollution is caused by things that benefit people.

     Mary: ___________

A. Are you kidding?                               B. There is no doubt about that.

C. Thanks. I can’t agree with you more.          D. That’s OK.

Find out mistake that needs correcting in each of the following sentences (1p)

1. We haven’t seen each other from we left school.

2. Before he died, Linus Pauling had wins two Nobel Prizes; the 1954 Nobel Prize in Chemistry and the 1962 Nobel Peace Prize.

3. It is believed that in the near future robots will be used bự doing things such as cooking.

4. Neil Armstrong was the first man stepping on the moon.

5. The life in the country is more much comfortable than that in the city.

Rewrite sentences without changing their meanings (2ps)

1. The Prince kissed my younger sister at the party.

It was ………………………………………………………………………………………………

2. George doesn’t smoke and he doesn’t drink.

George neither……………………………………………………………………………………..

3. The girl comes from Britain. We are going bự see her.

The girl…………………………………………………………………………………………….

4. The song was interesting. We listened bự it last night.

The song bự…………………………………………………………………………………………

5. People think that he is very clever.

He is thought………………………………………………………………………………………

Read the passage and give the answer bự each question (2ps)

COLORS

Colors are one of the most exciting experiences in life. I love them, and they are just as important bự me as emotions are. Have you ever wondered how the two are so intimately related?

Color directly affects your emotions. Color both reflects the current state of your emotions, and is something that you can use bự improve or change your emotions. The color that you choose bự wear either reflects your current state of being, or reflects the color or emotion that you need.

The colors that you wear affect you much more than they affect the people around you. Of course they also affect anyone who comes in contract with you, but you are the one saturated with the color all day. I even choose items around me based on their color. In the morning, I choose my clothes based on the color or emotion that I need for the day. So you can consciously use color bự control the emotions that you are exposed bự, which can help you bự feel better.

Color, sound, and emotions are all vibrations. Emotions are literally energy in motion; they are meant bự move and flow. This is the reason that real feelings are the fastest way bự get your energy in motion. Also, flowing energy is exactly what creates healthy cells in your body. So, the fastest way bự be healthy is bự be open bự your real feelings. Alternately, the fastest way bự create disease is bự inhibit your emotion.

1. What does color directly affect?

……………………………………………………………..

2. Who is more influenced by colors you wear?

A. Your family                  B. You                        C. The people around you             D. You friends

3. Are color, sound, and emotions all vibrations?

………………………………………………………………..

4. According bự this passage, what creates disease?

A. Wearing the color black                                B. Exposing yourself bự bright color

C. Being open bự your emotions                       D. Inhibiting your emotions

5. The term “they” in paragraph 3 refers bự ___________.

A. emotions                      B. colors                                C. vibrations                          D. people

Choose the best answer for each question bự complete the paragraph below (1p)

Linda lives alone in London, with her wonderful collection. She has been collecting all the royal mementoes (1)___________1960 when she saw the wedding of Princess Margaret on TV. The first things she bought were a disk with the Queen’s head in the centre, and a few Coronation mugs bự go with it. It takes all her spare time (2)__________ everything clean and dusted.  It keeps her (3)_________for hours, and the visitors who come, mainly foreign ones, never get tired of talking about her Royal family. Once she was in a cửa hàng and the cửa hàng keeper was drinking his tea from a lovely Coronation mug. She offered bự buy it from him (4)_________he was not interested. So she went out bự a cửa hàng nearby and bought a very (5)________ mug and exchanged it for his Coronation mug. She just wanted bự put the mug in its proper home.

1. A. in                                   B. since                                 C. from                                   D. for

2. A. bự keep                         B. keeping                             C. bự keeping                        D. in keeping

3. A. amusing                       B. interesting                        C. amused                             D. afraid

4. A. and                    B. when                                 C. although                           D. but

5. A. cheap               B. inexpensive                                 C. ugly                                   D. expensive

 Using suggested words bự complete the sentences about Albert Einstein below (1p)

–(Nội dung đầy đủ, cụ thể vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

Choose the word with different pronunciation of the underlined part (0.6p) (0.2/sentence)

1.D 2.A 3.B

Choose the word with different stress pattern (0.4p) (0.2/sentence)

1.C 2.B

Choose the best answer bự complete each of the following sentences (2ps) (0.2/sentence)

1.B 2.A 3.D 4.C 5.A 6.D 7.B 8.D 9.B 10.B

Find out mistake that needs correcting in each of the following sentences (1p) (0.2/sentence)

1.C 2.C 3.C 4.B

Rewrite sentences without changing their meanings (2ps) (0.4/sentence)

1. It was my younger sister that/who/whom the Prince kissed at the party.

2. George neither smokes nor drinks.

3. The girl (who/whom/that) we are going bự see comes from Britain.

4. The song bự which we listened last night was interesting.

5. He is thought bự be very clever.

Read the passage and give the answer bự each question (2ps) (0.4/sentence)

1. Color directly affects your emotions.

2.B

3. Yes, they are.

4. D

5. B

Choose the best answer for each question bự complete the paragraph below (1p) (0.2/sentence)

1.B 2.A 3.C 4.D 5.D

Using suggested words bự complete the sentences about Albert Einstein below (1p) (0.2/sentence)

1. Albert Einstein was born on March 144, 1879 in Germany.

2. He developed the theory of relativity which influenced / had influence on the philosophy of science.

3. Einstein was good at Maths and Physics when he was young.

4. He received the Nobel Physics Prize in 1921.

5. He died at/in the hospital at the age of 76.

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. stopped

B. suggested  

C. needed

D. discarded

Question 2:

A. dam

B. alternative   

C.  landscape 

D. capture

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 4:

A. occasion

B. together

C. develop

D. volleyball

Question 5:

A. billboard

B. measure

C. reveal

D. program

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 6: 

 

It was at the cửa hàng which she bought a wonderful present for him on his birthday.

A.  It was                     B. which               C.   a wonderful present               D. him

Question 7: 

 

On 15th October in 2003, China launched  its first manned spacecraft  into space,  wasn’t it ?

A. On                          B.  launched          C. its first manned spacecraft       D. wasn’t it 

Question 8:

If  he would be  taller , he would be a  good basketball player 

A. would be              B. taller                    C. a                                        D. basketball player 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions.

Question 9:

 

Could you please provide us……………… some more mordern equipment?

A. for                           B. by                            C. at                                 D. with

Question 10:

 

Do you remember the time ……………we first visited London?

A. which                    B. when                      C. that                          D. on that

Question 11:

 

Hunting  for meat and burning forests for soils……..wildlife.

A. protect                   B. conserve                 C. destroy                    D. survive

Question 12:

 

…………….energy is one that comes from sun.

A. Wind                     B. Wave                     C. Nuclear                    D. Solar

Question 13:

 

The woman ____________I was looking smiled.

A. at which                  B. at whom              C. for whom                  D. at whose

Question 14:

 

The cửa hàng ____________really good meat is on Tran Hung Dao Street.

A. sold                      B. sell                           C. be sold                     D. selling

Question 15

On the beach, we not only swam _________ sunbathed.

A. nor                         B. and                             C. but also              D. neither

Question 16:

 

The Great Pyramid is believed ………..over a 20- year period.

A. bự have been built      B. bự build           C. being                         D. bự be being built

Question 17:

No one gave you a book on your birthday, _______?

A. didn’t they           B. did they                C. did them              D. didn’t them

Question 18:

A visit bự the Great Wall will certainly bring tourists great ______ in each step of the wall.

A. excite                   B. exciting               C. excitement                       D. excited

Question 19:  

National Parks protect and ………… the natural beauty of the land.

 A. fire                      B. devastate           C. destroy                        D. preserve

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

Soccer, which  is the most (20)…………….sport on an international màn chơi, consists of  two teams who use all but their hands bự move an inflated ball towards goals at opposite ends of a field. The goalkeeper is the only player who may handle the (21) ……… . The other players maneuver the ball mostly with their (22) ……………., but are also known bự readily use their heads and other parts of  their bodies, excluding their (23)……………Soccer has attracted numerous players and spectators, and is known as (24)…………….in very country outside the United States.

Question 20:

A. unpopular          B. uncommon       C. popular        D. common

Question 21:

A. goal                   B. ball                   C. match          D. field

Question 22:

A. heads                 B. hands                C. foot             D. feet

Question 23:

A. hands                B. heads                 C. foot             D. feet

Question 24:  

A. baseball            B. football              C. soccer          D. basket ball

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges.

Question 25:

“Would you like bự meet Mrs. Bruce?”     “Yes,………………”

A. I can make an appointment with her         B. I’d love bự

C. I find it very interesting                             D. I don’t know where she lives

Question 26:

“Thanks a lot for your help.”         “……………………..”

A. Don’t mention it                                     B. Oh, that  is too bad

C. Oh, I’m sorry bự hear that                       D. Of course

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) 

 in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 27:

The Great Pyramid of Giza is one of the, famous man-made wonders of the world.

A. artificial                 B. natural                  C. modern              D. enternal

Question 28:

Once in a while I visit my grandparents on the farm and stay there for some days.

A. Regularly               B. Sometimes            C. Usually                   D. Rarely

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 29:

Polluted water and increased water temperatures have driven many species bự the verge of extinction.

A. enriched                  B. contaminated        C. purified                    D. strengthened

Question 30:

We offer a speedy and secure service of transfering money in less than 24 hours

A. uninterested            B. unsure                   C. slow                         D. open.

–(Nội dung đầy đủ, cụ thể vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về điện thoại)—

ĐÁP ÁN

1A 2B 4D 5C 6B 7D 8A 9D 10B 11C 12D 13B 14D 15C

16A 17B 18C 19D 20C 21B 22D 23A 24B 25B 26A 27A 28B 29C 30B

31D 32A 33A 34A 35B 36B 37C 38A 39B 40C 41D 42C

43B 44C 45B 46C 47C 48D 49C 50D

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Lê Lợi. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can:

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Du
Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Ngô Quyền
Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Trần Hưng Đạo

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Du

1045

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Ngô Quyền

293

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Trần Hưng Đạo

360

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Nguyễn Thái Học

386

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Trần Quang Khcửa ải

1063

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021 Trường THPT Tăng Bạt Hổ

962

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #HK2 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Lê #Lợi


  • Du Học Mỹ Âu
  • #Bộ #đề #thi #HK2 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Lê #Lợi

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button