Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Âu Cơ

Nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Âu CÆ¡ giúp các em học sinh lớp 7 ôn tập và rèn luyện kÄ© năng làm đề, chuẩn bị cho kì thi học kì 1 sắp tới. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp ích cho các em trong quá trình học tập và ôn luyện. Chúc các em học tập tốt!

TRƯỜNG THCS

ÂU CƠ

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 7

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently. (1pt)

1. A. small

B. game

C. ball

D. call

2. A. eat

B. read

C. breakfast

D. teacher

3. A. hour

B. house

C. here

D. help

4. A. big

B. city

C. morning

D. time

II. Choose the best answer by circling A, B, C or D phệ complete these sentences. (1.5pts)

1. He looks different _____ his father.

A. at

B. from

C. with

D. phệ

2. What _______awful restaurant!

A. an

B. the

C. a

D. Φ

3. ____ you like a cup of tea?

A. Would

B. Will

C. What

D. Are

4. I will be fourteen ____ my next birthday.

A. in

B. on

C. at

D. phệ

5. Ha Noi is a big city, but it is ____ than Ho Chi Minh city.

A. The smaller

B. smaller

C. the smallest

D. smallest

6. He has a ______ summer vacation.

A. three weeks

B. three-week

C. three-weeks

D. threes-weeks

III. Give the correct tense / form of verbs in the brackets. (1pts)

1. You don’t have phệ phone him. He (come) soon. 1. _____________________

2. Please keep quiet! I (study). 2. _____________________

3. Nam and Nga (go) fishing every day? 3. _____________________

4. She likes (play) the piano. 4. _____________________

IV. Give the correct form of the words in brackets phệ complete each sentence. (1pt)

1. Pink is my _________________ color. FAVOR

2. My brother is very ____________He likes playing soccer, table quần vợt and volleyball, SPORT

3. We practice playing _____________instruments. MUSIC

4. You have _______________ vacations than American students. FEW

V. Read the passage carefully and answer the given questions. (1pts)

My name is Vinh. I often have four classes in the morning. After each class I have a five – minute break. This time is very important. I am very happy and excited. I can meet my friend and have fun. During the recess, the yard and classroom are very noisy. I like Math, English, Literature, History, Physics and Computer science but my favorite subject is math. I study about the graphs, equations and calculator in my math classes. In English classes, I learn how phệ listen, speak, read and write. I practice speaking English with my friends and my teacher every day.

1, How many classes does Minh have in the morning?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

2, What is his favorite subject?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

3, Does Vinh practice speaking English with his friends and his teacher every day.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

4, What does he study in his math classes?

……………………………………………………………….………………………………………………

VI. Rewrite the following sentences so that the second sentence means the same as the first one. (0.5pt)

1. Where does he live?

-> What ……………………………………………………………………………………..?

2. Your book is newer than my book.

-> My book …………………………………………………………………………….

3. These books are so interesting .

-> What…………………………………………………………………………………………………….. !

4. Why don’t we go phệ the beach ?

-> What about ……………………………………………………………………………..?

VII. Use the words and phrases provided phệ make meaningful sentences. (0.5pt)

1. What / about / go / movies /?

___________________________________________________________________

2. She / have / English classes / Wednesday / Thursday /.

___________________________________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I.

1. B 2. C 3. A 4. D

II.

1. B 2. A 3. A 4. A 5. B 6. B

III.

1. will come

2. am studying

3. Do …. go

4. playing

IV.

1. favorite

2. sporty

3. musical

4. fewer

V.

1. he has four classes in the morning.

2. His favorite subject is Math.

3. Yes he does.

4. He studies about (learns) graphs, equation, calculators in math classes.

VI.

1. What is his address?

2. My book is older than yours (your book).

3. What interesting books!

4. What about going phệ the beach?

VII.

1. What about going phệ the movies?

2. I have English classes on Wednesday and Thursday.

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS ÂU CÆ – ĐỀ 02

I. NGHE

Nghe nội dung bức thư và điền vào mỗi chỗ trống bằng một từ thích hợp còn thiếu.

1. Tim Jones is pleased that Hoa and her family are . . . . .

2. Tim Jones asks Hoa phệ send him a . . . . . of her.

3. Tim’s mother works part-time at a local . . . . .

4. Tim’s mother and other women cook lunch for . . . . . people once a week.

5. Tim’s father is a . . . . .

6. He works . . . . . days a week.

7. He . . . . . the morning shift.

8. Tim’s family always go phệ . . . . . on vacation.

II. TỪ VỰNG, NGỮ PHÁP

Chọn một đáp án đúng nhất trong ngoặc để hoàn thành câu.

9. Could you please . . . . . me the way phệ Hang Bai Street?

A. tell

B. phệ tell

C. telling

D. are telling

10. Lan stays up late but she . . . . . gets up early.

A. never

B. always

C. doesn’t

D. can

11. My father has phệ work . . . . . hours than my mother.

A. more

B. most

C. many

D. less

12. A worker usually works from about eight in the morning . . . . . four in the afternoon.

A. phệ

B. until

C. till

D. All are correct

13. Is there . . . . . cheese in the fridge?

A. a

B. an

C. any

D. some

14. – . . . . . is it from here your grandma’s house? – About an hour’s travelling by car.

A. How long

B. How

C. How far

D. How often

15. In the afternoon, the chickens produce . . . . . eggs than in the morning.

A. few

B. fewer

C. little

D. less

16. When we have more cows, we’ll have much . . . . . milk.

A. more

B. much

C. many

D. lots of

17. They often work . . . . . than us.

A. harder

B. hard

C. more hard

D. hardest

18. The farmers grow . . . . . of vegetables.

A. many different type

B. many different types

C. much different type

D. much different types

19. I don’t know . . . . . .

A. how phệ play the guitar

B. phệ play guitar

C. play the guitar

D. how phệ play guitar

20. Our classmates . . . . . different activities at recess.

A. take part on

B. takes part in

C. take part in

D. take part for

III. ĐỌC HIỂU, VIẾT

Bài 1: Đọc kỹ đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi.

Uncle Mike is a doctor and he works in a big hospital in London. He usually gets up at seven, has a big breakfast at seven thirty and then drives phệ his hospital. He works from eight in the morning phệ four thirty in the afternoon. At noon he has half an hour for lunch. After work, he often plays golf and has a drink with his colleagues. He drives home at 6 p.m and has dinner at 7 p.m. After dinner, he often reads newspapers and watches TV. He always goes phệ bed at ten thirty.

21. What’s Uncle Mike’s job and where does he works?

22. How many hours a day does he work?

23. What does he often do after work?

24. What times does he have dinner?

25. What does he often do in the evening?

Bài 2: Tìm một lỗi sai trong số A, B, C hoặc D ở mỗi câu sau.

26. Our cows (A) produce (B) less milk (C) than Mr. Tuan (D).

27. How (A) do some (B) teenager (C) help the (D) community?

28. Which (A) room (B) are they (C) talking phệ (D)?

29. In Geography (A), we study (B) different country (C) and their people (D).

30. Learn English (A) is interesting (B) but (C) not easy (D).

Bài 3: Viết lại câu bằng từ cho sẵn sao cho giữ nguyên nghĩa với câu đầu.

31. Mai learns English very well.

Mai is . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

32. The weather is very nice.

What . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . !

33. How about going for a walk after dinner?

Why . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ?

34. The kitchen has every thing.

There . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

35. My teacher rides a bike phệ the school every day.

My teacher goes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Bài 4: Dùng từ gợi ý trong ngoặc đơn ở cuối mỗi câu trả lời để đặt câu hỏi.

36. There are six rooms in Huong’s house. (How many)

37. The Davids grow vegetables and raise cattle on the farm. (Who)

38. The bigger apartment is more expensive than the smaller one. (Which)

39. Mr. John Robinson is a teacher of English? (What)

40. I will be a farmer because I like living in the countryside.(Why)

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

I.

1. well

2. photo

3. supermarket

4. homeless

5. mechanic

6. five

7. prefers

8. Florida

II.

9. A

10. B

11. A

12. D

13. C

14. C

15. B

16. A

17. A

18. B

19. A

20. C

III.

Bài 1:

21. Uncle Mike/ He is a doctor and he works in a big hospital in London.

22. He works 8 hours a day.

23. He often plays golf and has a drink with his colleagues.

24. He has dinner at 7 p.m.

25. He often reads newspapers and watches TV.

Bài 2:

26. D

27. C

28. D

29. C

30. A

Bài 3:

31. Mai is good at learning English.

32. What nice weather!

33. Why don’t we go for a walk after dinner?

34. There is everything in the kitchen.

35. My teacher goes phệ the school by bike/ bicycle every day.

Bài 4:

36. How many rooms are there in Huong’s house?

37. Who grows vegetables and raise cattle on the farm?

38. Which apartment is more expensive?

39. What is Mr. John Robinson’s job?/ What does Mr. John Robinson do?

40. Why will you be a farmer?

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS ÂU CÆ – ĐỀ 03

I. Circle the word having different sound in the underlined part (1pt)

1. A. worked               B. wished                    C. looked                     D. played

2. A. changes              B. comes                     C. apples                     D. lives

3. A. invite                  B. visit                         C. decided                   D. site

4. A. my                      B. shy                          C. try                           D. friendly

5. A. food                    B. spoon                      C. soon                        D. flood

II. Choose the best answer (1pt)

1. People in the countryside have less stress, ………. they usually live longer.

A. so B. and C. but D. or

2. Vietnamese has some kinds of traditional ………. such as “Cheo” or “Cai luong”.

A. music B. opera C. play D. instrument

3. A: “This weekend I’m going phệ the orphanage phệ teach the children there.”

B: “I ……………. you.”

A. am going join B. join C. will join D. have joined

4. You’ll become healthier if you consume …………. soft drinks.

A. much B. fewer C. more D. less

5. Last Sunday, Tuan participated in ……………. funds for street children.

A. making B. taking C. raising D. gathering

III. Give the right form of the verbs in the brackets. (1pt)

1. My mother enjoys (jog) ………………………….………. every morning.

2. They (write) …………………………..………. hundreds of books so far.

3. A lot of meat (buy) …………………………………….……….yesterday.

4. Water puppetry (perform) ……………………………….……. in a pool.

IV. Fill in each blank with one suitable from the box phệ complete the passage. (1pt)

on – eggs – my – dropped – ingredients – mixed – so – in

If you’re a terrible cook, you’ll love this story! Last month, my Mum bought me a recipe book. The recipe looked very easy, (1) ……………. I decided phệ make pizza for dinner one evening.

I bought the (2) …….. and then I started phệ make the bread for the pizza. I (3) ……….flour, salt and water in a bowl. I was listening phệ music (4) ………. the radio. It was very loud, so I didn’t hear my brother come into the kitchen. He shouted my name and scared me. I (5) …………….the bowl. The flour and water went all over the table, the floor and my trousers.

V. Read the passage and tick the true (T) or false (F) statements. (1pt)

The University of Cambridge is a public university. It is located in Cambridge, the United Kingdom. It is regarded as the second oldest university (after the University of Oxford) in the United Kingdom and the third oldest surviving university in the world.

The University of Cambridge was formed in 1290. Over the years, it is always considered phệ be one of the most prestigious institutions of higher education in the United Kingdom and the world. In 2012, the university was ranked second after Harvard in the United States of America.

Today, Cambridge is a collegiate university with a student population of about 18,000. Its faculties, departments and 31 colleges occupy different locations in Cambridge. Graduates of the university have won a total of 65 Nobel Prizes, the most of any university in the world.

Statements

True

False

1. The University of Cambridge is located in the United States.

   

2. It is regarded as the second oldest surviving university in the world.

   

3. The university was ranked second after Harvard in 2012.

   

4. There are eighteen thousand students studying at the university.

   

5. The university consists of 31 faculties, departments and colleges.

   

VI. Use the words and phrases given phệ complete the informal letter of invitation

Dear Peter,

I’m glad phệ hear you are in Ha Noi again.

1. This time/ how about/ watch/ water puppet show?/ I’m sure you’ll like it.

2. Saturday evening/ OK/ you?/

3. Show/ begin/ 7.30 p.m/ 57B Dinh Tien Hoang St./ Let’s meet at 7.15 outside the theater.

4. I/ hope/ we/ have/ happy time/ together./

Looking forward phệ seeing you there.

Have a nice day!

Cheers,

Nam.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

I.

1. played

2. changes

3. visit

4. friendly

5. flood

II.

1. A 2. B 3. C 4. B 5. C

III.

1. jogging

2. have written

3. was bought

4. is performed

IV.

1. so

2. ingredients

3. mixed

4. on

5. dropped

V.

1. F 2. F 3. T 4. T 5. F

VI.

1. This time, how about watching a water puppet show?

2. Is Saturday evening OK for you?

3. The show begins at 7.30 p.m at 57B Dinh Tien Hoang St.

4. I hope we will have a happy time together.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS ÂU CÆ – ĐỀ 04

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1p)

1. A. chat

B. school

C. cheap

D. chicken

2. A. carve

B. atmosphere

C. anthem

D. allergy

3. A. girl

B. green

C. singer

D. give

4. A. hot

B. pork

C. rod

D. pot

Question II. Choose the correct answer A, B, C or D phệ finish the sentences: (2.5ps)

1. My favourite hobby is ………….phệ music.

A. listen

B. listening

C. phệ listen

D. listened

2. My father has an (a)…. hobby: carving egg shells.

A. unusual

B. usual

C. easy

D. expensive

3. Mary is putting on weight because she eats…………all day.

A. vegetables

B. fish

C. junkfood

D. spinach

4. He is holding his neck. I think he has a……….

A. stomachache

B. toothache

C. headache

D. sorethroat

5. I feel tired …….I feel weak

A.but

B. or

C. and

D. not

6. If you help other people without payment you are a………….

A.volunteer

B. student

C. doctor

D. farmer

7. Last year, we…………….evening classes for 50 children.

A.donating

B. help

C.provided

D. clean

8. They……….the street one week ago.

A. cleaning

B. cleaned

C.phệ clean

D. clean

9. Ba has played the piano…………2015.

A.since

B. for

C. in

D.at

10……………..salt do I need for an omelette?

A. How much

B. How many

C. How little

D. How long

Question III. Complete the sentence with less, more, a, an, some, any. (1.5pts)

1. Wash your hands …………………….or you will have flu.

2. Would you like ……………………. orange juice?

3. Sorry! I have …………………….apple only

4. Mummy! There isn’t ……………………. milk in the fridge.

5. We should eat ……………………. junkfood because it isn’t good for our health.

6. I’m thirsty. I need ……………………. bottle of water.

Question IV. Put the verbs in the correct tense. (2pts)

1. She (donate) ……………………. blood many times.

2. You (go) …………………… phệ school late last week?

3. He usually (watch) ………………………. TV in the evening.

4. Thao and Nga enjoy (do) ………………………… volunteer work.

Question. Read the passage and answer. (2pt)

The average life span of the Japanese is 78 for males and 85 for females, the longest in the world. The main secret lies in their food. The Japanese eat a lot of tofu, which is made from soybeans. Tofu contains lots of vegetable protein, calcium and vitamin B. It doesn’t contain much fat and it doesn’t provide many calories. Seafood like fish and vegetables play an important role in their diet, too. They cook the seafood with less cooking oil and less time. For each meal, they have more dishes on the table than us but they eat only a little of everything, never stuffing themselves. Japanese people also work very hard and do more exercises. This helps them burn the calories off easily.

1. What is the average age of Japanese women?

…………………………………………………………………..

2. What is tofu made from?

…………………………………………………………………….

3. What doesn’t tofu contain much?

…………………………………………………………………….

4. What plays an important role in Japanese diet?

………………………………………………………………………

Question VI. Rewrite the following sentences so that the meaning of the sentences stay the same. (1pts)

1. Peter likes providing care for animals

Peter enjoys …………………………………………………………………………………………………………………..

2. The painting is bigger than the photograph

The photograph is not as …………………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1pt)

1. B 2. A 3. C 4. B

Question II. Choose the correct answer A, B, C or D phệ finish the sentences: (2.5pts)

1. B 2. A 3. C 4. D 5. C

6. A 7. C 8. B 9. A 10. C

Question III. Complete the sentence with less, more, a, an, some, any. (1.5pts)

1. more 2. some 3. an

4. any 5. less 6. a

Question IV. Put the verbs in the correct tense. (2 pts)

1. has donated

2. did….. go

3. watches

4. doing

Question VRead the passage and answer. (2pts)

1. It (The average age of Japanese women) is 85.

2. It is made from soybeans.

3. It (Tofu) contains less fat.

4. Seafood like fish and vegetables (play an important role in their diet.)

Question VI. Rewrite the following sentences so that the meaning of the sentences stay the same. (1pt)

1. Peter enjoys providing care for animals.

2. Thephotogrard is not as big as the painting.

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS ÂU CÆ – ĐỀ 05

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. tea

B. sea

C. health

D. team

2. A. listen

B. mind

C. like

D. rice

3. A. wanted

B. visited

C. needed

D. played

4. A. cat

B. cinema

C. classroom

D. carving

II. Choose the most suitable word or phrase.

1. Children enjoy ___________ cartoons on television.

A. watch

B. watching

C. watches

D. watched

2. He eats a lot of fruits ___________ vegetables.

A. and

B. but

C. or

D. so

3. This book is different __________ that book.

A. on

B. at

C. for

D. from

4. We like playing the guitar and our father ___________.

A. do too

B. too

C. does too

D. does either

5. Son Tung MTP is my favourite singer. He __________ very well.

A. draws

B. sings

C. takes

D. makes

6. Last week, my classmates __________ new books and clothes for children in flooded areas in some central provinces.

A. donate

B. donates

C. donating

D. donated

7. Did you buy __________ bottle of cooking oil yesterday?

A. some

B. any

C. a

D. an

8. ___________ tables are there in the living room?

A. How many

B. How long

C. How much

D. How often

III. Write the correct forms of the verbs in brackets.

1. There (not be) ___________ any milk in the bottle.

2. We (watch) ___________ a football match on TV last Saturday.

3. He (study) ___________ English since 2015.

4. Look! The bus (come) __________.

IV. Read the following graph and then decide choose the suitable word phệ fit each space.

brother goes meals cooks soup

Tom is like any other teenager. He (1) ___________ phệ school, does his homework, meets his friends and enjoys doing sport. But between 5:30 and 6:30 from Monday phệ Friday, Tom does something different. He (2) __________ dinner for all the family: mum, dad, younger (3)__________, Joe and other sister Emma. At first, his mum taught him how phệ cook easy (4) ___________ like pizza or egg and chips. The he started using recipes in cookery books. Yesterday he made vegetable soup. It was very good. Tom loves cooking and he thinks it isn’t difficult.

V. Read the passage carefully and do the tasks given.

My Tam (Mỹ Tâm) was born in Da Nang, in 1981. She enjoyed singing, but did not regard it as a future career. She won the first prize in her secondary school’s singing competition, and the Gold Award at Beautiful Voice Spring, the city’s solo singing competition. Her first audio single, “Cây Đàn Sinh Viên” (The Guitar of Students), became an iconic song of the early 2000s among university students. It was the basis for her 2004 tour around various universities across the country. Her next audio single, “Dawn of Love”, also released in May, was not as successful as “Singing with the River”. However, one of its tracks, “Love If is Distant”, became a karaoke hit. In April 2015, My Tam was the last phệ confirm phệ be a judge on the third season of The Voice of Vietnam. She mentored Duc Phuc phệ win the competition, although the public thought that her team won because of her giant fanbase throughout the country.

True (T) or Fasle (F)?

1. My Tam won the first prize in her secondary school’s singing competition. _________

2. Her next audio single, “Dawn of Love“, was as successful as “Singing with the River“. _________

Circle the correct answer among A, B or C

3. What audio single became an iconic song of the early 2000s among university students?

A. “Dawn of Love”

B. “The Guitar of Students”

C. “Singing with the River”

4. When did she mentore Duc Phuc phệ win the competition?

A. In 2000

B. In 2004

C. In 2015

VI. Complete the second sentences so that it has a similar meaning phệ the first one.

1. They hate listening phệ pop music.

They don’t ____________________________________________________.

2. My bag is different from your bag.

My bag is not ___________________________________________________.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

I.

1. C 2. A 3. D 4. B

II.

1. B 2. A 3. D 4. C 5. B 6. D 7. B 8. A

III.

1. isn’t

2. watched

3. has studied

4. is coming

IV.

1. goes

2. cooks

3. brother

4. meals

V.

1. T 2. F 3. B 4. C

VI.

1. They don’t like listening phệ pop music.

2. My bag is not the same as your bag.

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Âu CÆ¡. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Phước Hải
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Quang Cường

Chúc các em học tập tốt!

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Âu CÆ¡

Nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Âu CÆ¡ giúp các em học sinh lớp 7 ôn tập và rèn luyện kÄ© năng làm đề, chuẩn bị cho kì thi học kì 1 sắp tới. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp ích cho các em trong quá trình học tập và ôn luyện. Chúc các em học tập tốt!

TRƯỜNG THCS

ÂU CƠ

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 7

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently. (1pt)

1. A. small

B. game

C. ball

D. call

2. A. eat

B. read

C. breakfast

D. teacher

3. A. hour

B. house

C. here

D. help

4. A. big

B. city

C. morning

D. time

II. Choose the best answer by circling A, B, C or D phệ complete these sentences. (1.5pts)

1. He looks different _____ his father.

A. at

B. from

C. with

D. phệ

2. What _______awful restaurant!

A. an

B. the

C. a

D. Φ

3. ____ you like a cup of tea?

A. Would

B. Will

C. What

D. Are

4. I will be fourteen ____ my next birthday.

A. in

B. on

C. at

D. phệ

5. Ha Noi is a big city, but it is ____ than Ho Chi Minh city.

A. The smaller

B. smaller

C. the smallest

D. smallest

6. He has a ______ summer vacation.

A. three weeks

B. three-week

C. three-weeks

D. threes-weeks

III. Give the correct tense / form of verbs in the brackets. (1pts)

1. You don’t have phệ phone him. He (come) soon. 1. _____________________

2. Please keep quiet! I (study). 2. _____________________

3. Nam and Nga (go) fishing every day? 3. _____________________

4. She likes (play) the piano. 4. _____________________

IV. Give the correct form of the words in brackets phệ complete each sentence. (1pt)

1. Pink is my _________________ color. FAVOR

2. My brother is very ____________He likes playing soccer, table quần vợt and volleyball, SPORT

3. We practice playing _____________instruments. MUSIC

4. You have _______________ vacations than American students. FEW

V. Read the passage carefully and answer the given questions. (1pts)

My name is Vinh. I often have four classes in the morning. After each class I have a five – minute break. This time is very important. I am very happy and excited. I can meet my friend and have fun. During the recess, the yard and classroom are very noisy. I like Math, English, Literature, History, Physics and Computer science but my favorite subject is math. I study about the graphs, equations and calculator in my math classes. In English classes, I learn how phệ listen, speak, read and write. I practice speaking English with my friends and my teacher every day.

1, How many classes does Minh have in the morning?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

2, What is his favorite subject?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

3, Does Vinh practice speaking English with his friends and his teacher every day.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

4, What does he study in his math classes?

……………………………………………………………….………………………………………………

VI. Rewrite the following sentences so that the second sentence means the same as the first one. (0.5pt)

1. Where does he live?

-> What ……………………………………………………………………………………..?

2. Your book is newer than my book.

-> My book …………………………………………………………………………….

3. These books are so interesting .

-> What…………………………………………………………………………………………………….. !

4. Why don’t we go phệ the beach ?

-> What about ……………………………………………………………………………..?

VII. Use the words and phrases provided phệ make meaningful sentences. (0.5pt)

1. What / about / go / movies /?

___________________________________________________________________

2. She / have / English classes / Wednesday / Thursday /.

___________________________________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I.

1. B 2. C 3. A 4. D

II.

1. B 2. A 3. A 4. A 5. B 6. B

III.

1. will come

2. am studying

3. Do …. go

4. playing

IV.

1. favorite

2. sporty

3. musical

4. fewer

V.

1. he has four classes in the morning.

2. His favorite subject is Math.

3. Yes he does.

4. He studies about (learns) graphs, equation, calculators in math classes.

VI.

1. What is his address?

2. My book is older than yours (your book).

3. What interesting books!

4. What about going phệ the beach?

VII.

1. What about going phệ the movies?

2. I have English classes on Wednesday and Thursday.

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS ÂU CÆ – ĐỀ 02

I. NGHE

Nghe nội dung bức thư và điền vào mỗi chỗ trống bằng một từ thích hợp còn thiếu.

1. Tim Jones is pleased that Hoa and her family are . . . . .

2. Tim Jones asks Hoa phệ send him a . . . . . of her.

3. Tim’s mother works part-time at a local . . . . .

4. Tim’s mother and other women cook lunch for . . . . . people once a week.

5. Tim’s father is a . . . . .

6. He works . . . . . days a week.

7. He . . . . . the morning shift.

8. Tim’s family always go phệ . . . . . on vacation.

II. TỪ VỰNG, NGỮ PHÁP

Chọn một đáp án đúng nhất trong ngoặc để hoàn thành câu.

9. Could you please . . . . . me the way phệ Hang Bai Street?

A. tell

B. phệ tell

C. telling

D. are telling

10. Lan stays up late but she . . . . . gets up early.

A. never

B. always

C. doesn’t

D. can

11. My father has phệ work . . . . . hours than my mother.

A. more

B. most

C. many

D. less

12. A worker usually works from about eight in the morning . . . . . four in the afternoon.

A. phệ

B. until

C. till

D. All are correct

13. Is there . . . . . cheese in the fridge?

A. a

B. an

C. any

D. some

14. – . . . . . is it from here your grandma’s house? – About an hour’s travelling by car.

A. How long

B. How

C. How far

D. How often

15. In the afternoon, the chickens produce . . . . . eggs than in the morning.

A. few

B. fewer

C. little

D. less

16. When we have more cows, we’ll have much . . . . . milk.

A. more

B. much

C. many

D. lots of

17. They often work . . . . . than us.

A. harder

B. hard

C. more hard

D. hardest

18. The farmers grow . . . . . of vegetables.

A. many different type

B. many different types

C. much different type

D. much different types

19. I don’t know . . . . . .

A. how phệ play the guitar

B. phệ play guitar

C. play the guitar

D. how phệ play guitar

20. Our classmates . . . . . different activities at recess.

A. take part on

B. takes part in

C. take part in

D. take part for

III. ĐỌC HIỂU, VIẾT

Bài 1: Đọc kỹ đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi.

Uncle Mike is a doctor and he works in a big hospital in London. He usually gets up at seven, has a big breakfast at seven thirty and then drives phệ his hospital. He works from eight in the morning phệ four thirty in the afternoon. At noon he has half an hour for lunch. After work, he often plays golf and has a drink with his colleagues. He drives home at 6 p.m and has dinner at 7 p.m. After dinner, he often reads newspapers and watches TV. He always goes phệ bed at ten thirty.

21. What’s Uncle Mike’s job and where does he works?

22. How many hours a day does he work?

23. What does he often do after work?

24. What times does he have dinner?

25. What does he often do in the evening?

Bài 2: Tìm một lỗi sai trong số A, B, C hoặc D ở mỗi câu sau.

26. Our cows (A) produce (B) less milk (C) than Mr. Tuan (D).

27. How (A) do some (B) teenager (C) help the (D) community?

28. Which (A) room (B) are they (C) talking phệ (D)?

29. In Geography (A), we study (B) different country (C) and their people (D).

30. Learn English (A) is interesting (B) but (C) not easy (D).

Bài 3: Viết lại câu bằng từ cho sẵn sao cho giữ nguyên nghĩa với câu đầu.

31. Mai learns English very well.

Mai is . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

32. The weather is very nice.

What . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . !

33. How about going for a walk after dinner?

Why . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ?

34. The kitchen has every thing.

There . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

35. My teacher rides a bike phệ the school every day.

My teacher goes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Bài 4: Dùng từ gợi ý trong ngoặc đơn ở cuối mỗi câu trả lời để đặt câu hỏi.

36. There are six rooms in Huong’s house. (How many)

37. The Davids grow vegetables and raise cattle on the farm. (Who)

38. The bigger apartment is more expensive than the smaller one. (Which)

39. Mr. John Robinson is a teacher of English? (What)

40. I will be a farmer because I like living in the countryside.(Why)

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

I.

1. well

2. photo

3. supermarket

4. homeless

5. mechanic

6. five

7. prefers

8. Florida

II.

9. A

10. B

11. A

12. D

13. C

14. C

15. B

16. A

17. A

18. B

19. A

20. C

III.

Bài 1:

21. Uncle Mike/ He is a doctor and he works in a big hospital in London.

22. He works 8 hours a day.

23. He often plays golf and has a drink with his colleagues.

24. He has dinner at 7 p.m.

25. He often reads newspapers and watches TV.

Bài 2:

26. D

27. C

28. D

29. C

30. A

Bài 3:

31. Mai is good at learning English.

32. What nice weather!

33. Why don’t we go for a walk after dinner?

34. There is everything in the kitchen.

35. My teacher goes phệ the school by bike/ bicycle every day.

Bài 4:

36. How many rooms are there in Huong’s house?

37. Who grows vegetables and raise cattle on the farm?

38. Which apartment is more expensive?

39. What is Mr. John Robinson’s job?/ What does Mr. John Robinson do?

40. Why will you be a farmer?

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS ÂU CÆ – ĐỀ 03

I. Circle the word having different sound in the underlined part (1pt)

1. A. worked               B. wished                    C. looked                     D. played

2. A. changes              B. comes                     C. apples                     D. lives

3. A. invite                  B. visit                         C. decided                   D. site

4. A. my                      B. shy                          C. try                           D. friendly

5. A. food                    B. spoon                      C. soon                        D. flood

II. Choose the best answer (1pt)

1. People in the countryside have less stress, ………. they usually live longer.

A. so B. and C. but D. or

2. Vietnamese has some kinds of traditional ………. such as “Cheo” or “Cai luong”.

A. music B. opera C. play D. instrument

3. A: “This weekend I’m going phệ the orphanage phệ teach the children there.”

B: “I ……………. you.”

A. am going join B. join C. will join D. have joined

4. You’ll become healthier if you consume …………. soft drinks.

A. much B. fewer C. more D. less

5. Last Sunday, Tuan participated in ……………. funds for street children.

A. making B. taking C. raising D. gathering

III. Give the right form of the verbs in the brackets. (1pt)

1. My mother enjoys (jog) ………………………….………. every morning.

2. They (write) …………………………..………. hundreds of books so far.

3. A lot of meat (buy) …………………………………….……….yesterday.

4. Water puppetry (perform) ……………………………….……. in a pool.

IV. Fill in each blank with one suitable from the box phệ complete the passage. (1pt)

on – eggs – my – dropped – ingredients – mixed – so – in

If you’re a terrible cook, you’ll love this story! Last month, my Mum bought me a recipe book. The recipe looked very easy, (1) ……………. I decided phệ make pizza for dinner one evening.

I bought the (2) …….. and then I started phệ make the bread for the pizza. I (3) ……….flour, salt and water in a bowl. I was listening phệ music (4) ………. the radio. It was very loud, so I didn’t hear my brother come into the kitchen. He shouted my name and scared me. I (5) …………….the bowl. The flour and water went all over the table, the floor and my trousers.

V. Read the passage and tick the true (T) or false (F) statements. (1pt)

The University of Cambridge is a public university. It is located in Cambridge, the United Kingdom. It is regarded as the second oldest university (after the University of Oxford) in the United Kingdom and the third oldest surviving university in the world.

The University of Cambridge was formed in 1290. Over the years, it is always considered phệ be one of the most prestigious institutions of higher education in the United Kingdom and the world. In 2012, the university was ranked second after Harvard in the United States of America.

Today, Cambridge is a collegiate university with a student population of about 18,000. Its faculties, departments and 31 colleges occupy different locations in Cambridge. Graduates of the university have won a total of 65 Nobel Prizes, the most of any university in the world.

Statements

True

False

1. The University of Cambridge is located in the United States.

 
 

2. It is regarded as the second oldest surviving university in the world.

 
 

3. The university was ranked second after Harvard in 2012.

 
 

4. There are eighteen thousand students studying at the university.

 
 

5. The university consists of 31 faculties, departments and colleges.

 
 

VI. Use the words and phrases given phệ complete the informal letter of invitation

Dear Peter,

I’m glad phệ hear you are in Ha Noi again.

1. This time/ how about/ watch/ water puppet show?/ I’m sure you’ll like it.

2. Saturday evening/ OK/ you?/

3. Show/ begin/ 7.30 p.m/ 57B Dinh Tien Hoang St./ Let’s meet at 7.15 outside the theater.

4. I/ hope/ we/ have/ happy time/ together./

Looking forward phệ seeing you there.

Have a nice day!

Cheers,

Nam.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

I.

1. played

2. changes

3. visit

4. friendly

5. flood

II.

1. A 2. B 3. C 4. B 5. C

III.

1. jogging

2. have written

3. was bought

4. is performed

IV.

1. so

2. ingredients

3. mixed

4. on

5. dropped

V.

1. F 2. F 3. T 4. T 5. F

VI.

1. This time, how about watching a water puppet show?

2. Is Saturday evening OK for you?

3. The show begins at 7.30 p.m at 57B Dinh Tien Hoang St.

4. I hope we will have a happy time together.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS ÂU CÆ – ĐỀ 04

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1p)

1. A. chat

B. school

C. cheap

D. chicken

2. A. carve

B. atmosphere

C. anthem

D. allergy

3. A. girl

B. green

C. singer

D. give

4. A. nóng

B. pork

C. rod

D. pot

Question II. Choose the correct answer A, B, C or D phệ finish the sentences: (2.5ps)

1. My favourite hobby is ………….phệ music.

A. listen

B. listening

C. phệ listen

D. listened

2. My father has an (a)…. hobby: carving egg shells.

A. unusual

B. usual

C. easy

D. expensive

3. Mary is putting on weight because she eats…………all day.

A. vegetables

B. fish

C. junkfood

D. spinach

4. He is holding his neck. I think he has a……….

A. stomachache

B. toothache

C. headache

D. sorethroat

5. I feel tired …….I feel weak

A.but

B. or

C. and

D. not

6. If you help other people without payment you are a………….

A.volunteer

B. student

C. doctor

D. farmer

7. Last year, we…………….evening classes for 50 children.

A.donating

B. help

C.provided

D. clean

8. They……….the street one week ago.

A. cleaning

B. cleaned

C.phệ clean

D. clean

9. Ba has played the piano…………2015.

A.since

B. for

C. in

D.at

10……………..salt do I need for an omelette?

A. How much

B. How many

C. How little

D. How long

Question III. Complete the sentence with less, more, a, an, some, any. (1.5pts)

1. Wash your hands …………………….or you will have flu.

2. Would you like ……………………. orange juice?

3. Sorry! I have …………………….apple only

4. Mummy! There isn’t ……………………. milk in the fridge.

5. We should eat ……………………. junkfood because it isn’t good for our health.

6. I’m thirsty. I need ……………………. bottle of water.

Question IV. Put the verbs in the correct tense. (2pts)

1. She (donate) ……………………. blood many times.

2. You (go) …………………… phệ school late last week?

3. He usually (watch) ………………………. TV in the evening.

4. Thao and Nga enjoy (do) ………………………… volunteer work.

Question. Read the passage and answer. (2pt)

The average life span of the Japanese is 78 for males and 85 for females, the longest in the world. The main secret lies in their food. The Japanese eat a lot of tofu, which is made from soybeans. Tofu contains lots of vegetable protein, calcium and vitamin B. It doesn’t contain much fat and it doesn’t provide many calories. Seafood like fish and vegetables play an important role in their diet, too. They cook the seafood with less cooking oil and less time. For each meal, they have more dishes on the table than us but they eat only a little of everything, never stuffing themselves. Japanese people also work very hard and do more exercises. This helps them burn the calories off easily.

1. What is the average age of Japanese women?

…………………………………………………………………..

2. What is tofu made from?

…………………………………………………………………….

3. What doesn’t tofu contain much?

…………………………………………………………………….

4. What plays an important role in Japanese diet?

………………………………………………………………………

Question VI. Rewrite the following sentences so that the meaning of the sentences stay the same. (1pts)

1. Peter likes providing care for animals

Peter enjoys …………………………………………………………………………………………………………………..

2. The painting is bigger than the photograph

The photograph is not as …………………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. (1pt)

1. B 2. A 3. C 4. B

Question II. Choose the correct answer A, B, C or D phệ finish the sentences: (2.5pts)

1. B 2. A 3. C 4. D 5. C

6. A 7. C 8. B 9. A 10. C

Question III. Complete the sentence with less, more, a, an, some, any. (1.5pts)

1. more 2. some 3. an

4. any 5. less 6. a

Question IV. Put the verbs in the correct tense. (2 pts)

1. has donated

2. did….. go

3. watches

4. doing

Question V. Read the passage and answer. (2pts)

1. It (The average age of Japanese women) is 85.

2. It is made from soybeans.

3. It (Tofu) contains less fat.

4. Seafood like fish and vegetables (play an important role in their diet.)

Question VI. Rewrite the following sentences so that the meaning of the sentences stay the same. (1pt)

1. Peter enjoys providing care for animals.

2. Thephotogrard is not as big as the painting.

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 7- TRƯỜNG THCS ÂU CÆ – ĐỀ 05

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. tea

B. sea

C. health

D. team

2. A. listen

B. mind

C. like

D. rice

3. A. wanted

B. visited

C. needed

D. played

4. A. cat

B. cinema

C. classroom

D. carving

II. Choose the most suitable word or phrase.

1. Children enjoy ___________ cartoons on television.

A. watch

B. watching

C. watches

D. watched

2. He eats a lot of fruits ___________ vegetables.

A. and

B. but

C. or

D. so

3. This book is different __________ that book.

A. on

B. at

C. for

D. from

4. We like playing the guitar and our father ___________.

A. do too

B. too

C. does too

D. does either

5. Son Tung MTP is my favourite singer. He __________ very well.

A. draws

B. sings

C. takes

D. makes

6. Last week, my classmates __________ new books and clothes for children in flooded areas in some central provinces.

A. donate

B. donates

C. donating

D. donated

7. Did you buy __________ bottle of cooking oil yesterday?

A. some

B. any

C. a

D. an

8. ___________ tables are there in the living room?

A. How many

B. How long

C. How much

D. How often

III. Write the correct forms of the verbs in brackets.

1. There (not be) ___________ any milk in the bottle.

2. We (watch) ___________ a football match on TV last Saturday.

3. He (study) ___________ English since 2015.

4. Look! The bus (come) __________.

IV. Read the following graph and then decide choose the suitable word phệ fit each space.

brother goes meals cooks soup

Tom is like any other teenager. He (1) ___________ phệ school, does his homework, meets his friends and enjoys doing sport. But between 5:30 and 6:30 from Monday phệ Friday, Tom does something different. He (2) __________ dinner for all the family: mum, dad, younger (3)__________, Joe and other sister Emma. At first, his mum taught him how phệ cook easy (4) ___________ like pizza or egg and chips. The he started using recipes in cookery books. Yesterday he made vegetable soup. It was very good. Tom loves cooking and he thinks it isn’t difficult.

V. Read the passage carefully and do the tasks given.

My Tam (Mỹ Tâm) was born in Da Nang, in 1981. She enjoyed singing, but did not regard it as a future career. She won the first prize in her secondary school’s singing competition, and the Gold Award at Beautiful Voice Spring, the city’s solo singing competition. Her first audio single, “Cây Đàn Sinh Viên” (The Guitar of Students), became an iconic song of the early 2000s among university students. It was the basis for her 2004 tour around various universities across the country. Her next audio single, “Dawn of Love”, also released in May, was not as successful as “Singing with the River”. However, one of its tracks, “Love If is Distant”, became a karaoke hit. In April 2015, My Tam was the last phệ confirm phệ be a judge on the third season of The Voice of Vietnam. She mentored Duc Phuc phệ win the competition, although the public thought that her team won because of her giant fanbase throughout the country.

True (T) or Fasle (F)?

1. My Tam won the first prize in her secondary school’s singing competition. _________

2. Her next audio single, “Dawn of Love”, was as successful as “Singing with the River”. _________

Circle the correct answer among A, B or C

3. What audio single became an iconic song of the early 2000s among university students?

A. “Dawn of Love”

B. “The Guitar of Students”

C. “Singing with the River”

4. When did she mentore Duc Phuc phệ win the competition?

A. In 2000

B. In 2004

C. In 2015

VI. Complete the second sentences so that it has a similar meaning phệ the first one.

1. They hate listening phệ pop music.

They don’t ____________________________________________________.

2. My bag is different from your bag.

My bag is not ___________________________________________________.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

I.

1. C 2. A 3. D 4. B

II.

1. B 2. A 3. D 4. C 5. B 6. D 7. B 8. A

III.

1. isn’t

2. watched

3. has studied

4. is coming

IV.

1. goes

2. cooks

3. brother

4. meals

V.

1. T 2. F 3. B 4. C

VI.

1. They don’t like listening phệ pop music.

2. My bag is not the same as your bag.

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Âu CÆ¡. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Phước Hải
Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Quang Cường

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Phước Hải

192

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Quang Cường

193

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Thanh Nghị

334

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Bạch Đằng

361

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nguyễn Văn Cừ

398

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nguyễn Bá Ngọc

326

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bá #Äá #thi #HK1 #mÃn #Tiáºng #Anh #nÄm #có #ÄÃp #Ãn #TrÆáng #THCS #Ãu #CÆ


  • Du Học Mỹ Âu
  • #Bá #Äá #thi #HK1 #mÃn #Tiáºng #Anh #nÄm #có #ÄÃp #Ãn #TrÆáng #THCS #Ãu #CÆ

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button